A Danone a rászorulókat és a saját dolgozóit is segíti

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 04. 17. 11:24

A Danone magyarországi leányvállalatai, a Danone Magyarország Kft. és a Numil Kft. úgy döntöttek, hogy támogatják azokat, akiket a járványügyi helyzet a leginkább érint. Heti 2 tonna tejtermék és növényi alapú élelmiszer jut el az áldozatos munkát végző egészségügyi szakemberekhez és a rászorulókhoz is. Az anyavállalat pedig a hazai dolgozókat is érintő, komoly vállalást jelentett be.

Termékadományok az egészségügyi dolgozóknak és a rászorulóknak

A Danone Kft. állandó partnerének, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek áprilisban közel félezer kg terméket adományozott, amelyet az Élelmiszerbank több partnerszervezetén keresztül osztott ki, így ellátva körülbelül 1200 rászorulót az ország különböző részein. A Danone Kft. továbbá, heti rendszerességgel juttat el friss tejterméket és növényi alapú élelmiszereket a tatabányai Szent Borbála Kórháznak, a Szegedi Tudomány Egyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának és az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház Szakrendelőjének.

„A Danone ’Egy életünk van és egy bolygónk’ globális jövőkép küldetése még sosem volt ennyire időszerű, mint most ezekben a nehéz időkben – emelte ki Buzasi Dániel, a Danone Kft. ügyvezetője. – „Számunkra fontos az, hogy tegyünk azokért, akik szerepet vállalnak a betegek gyógyításában, ápolásában, illetve azokért is, akik most még inkább rászorulnak a segítségre. És ebben nem vagyunk egyedül. Külön köszönöm, a Waberers-nek, állandó szállítmányozó partnerünknek az önkéntesen felajánlott, ingyenes szállítást.” – mondta el az ügyvezető.

Ingyenes tanácsadás, amikor a legnagyobb szükség van rá

„Büszkék vagyunk arra, hogy szakértő munkatársaink (védőnők, dietetikusok, gyógyszerészek) önkéntes kezdeményezésére márciusban elindulhatott a Milupa Careline.” – mondta dr. Kralovánszky Gábor, a Numil Kft. ügyvezető igazgatója. Az ingyenes online tanácsadói szolgáltatás segíti a szülőket abban, hogy a csecsemő táplálással és neveléssel kapcsolatos kérdéseikre a járvány ideje alatt szakmai válaszokat kapjanak, akkor is, amikor a védőnők látogatása akadályokba ütközik. Továbbá, a Nutricia Otthonápoló Szolgálat csapata változatlan feltételekkel látja el a betegeket.

„Cégünk tevékenységi köréhez kapcsolódva termékadományokkal (szondatáplálást segítő orvosi eszközökkel, mint például enterális tápláló pumpához használt szerelékkel) és egyéb tárgyi adományokkal (pl. mosógéppel) is segítjük a tatabányai Szent Borbála Kórházat és a Szent János Kórházat is.” – nyilatkozott az ügyvezető.

Nemzetközi vállalás a Danone dolgozókért, partnerekért

Ebben a különösen nehéz helyzetben mi, a Danone munkatársai összefogtunk azért, hogy biztosítsuk fogyasztóink napi ellátását, cégvezetésünk legfontosabb feladata pedig az, hogy a világon mindenütt gondoskodjunk mind a 100.000 alkalmazottunk és a partnereink biztonságáról is.” – jelentette ki Emmanuel Faber, a Danone elnök-vezérigazgatója.

Ennek szellemében az alábbiakról döntött a Danone vezetése:

Világszerte mind a 100.000 Danone dolgozó munkahelye június 30-ig biztosított, emellett az összes alkalmazott széleskörű ellátást (egészségügyi és gyermekgondozást) vehet igénybe.
Különleges bónusz a járvány idején a munkájukat továbbra is munkahelyükön, gyárüzemben, vagy külső helyszínen végző munkavállalók számára.
A Danone ökoszisztémájába tartozó 15 000 kis- és középvállalkozás (gazdák és beszállítók) rövid távú likviditásának megkönnyítése, 250 millió euróig terjedő támogatással, amelyet a Danone a pénzforgalmából finanszíroz.

Kapcsolódó cikkeink