A DACHSER és a „terre des hommes” fokozza együttműködését

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 12. 19. 11:01

A közös gyökerekből építkező projektjükben a türelem, a kitartás, a helyi és a kulturális gyökerek megteremtése jelenti a siker felé vezető utat.

A DACHSER és a nemzetközi gyermeksegély-szervezet a „terre des hommes” kiterjesztik a hosszútávú partnerségüket és a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségüket a dél-ázsiai, dél-afrikai és latin-amerikai régiókra.
A „segítsünk az embereken, hogy segíteni tudjanak magukon” gondolatán alapuló projekt az emberi jogok megsértése – különösképpen a gyermekek és a nők ellen elkövetett erőszak minden formája – elleni küzdelemre, illetve az egészséges, tiszta környezet biztosítására, valamint a fiatalok – különösképpen a lányok és fiatal nők – oktatására fókuszál és támogatja a rászorulókat a jövedelemszerző munkavégzéshez vezető úton.
Mivel a fejlődő és a feltörekvő országok kritikus szerepet játszanak a klímaváltozás elleni küzdelemben, a partnerség támogatja az éghajlatvédelemre és a megfelelő infrastruktúra kiépítésére irányuló projekteket. A DACHSER mind a három projektrégióra – Dél-Ázsia, Dél-Afrika és Latin-Amerika – 200 000 EUR összegű éves támogatás nyújt az elkövetkező 5 évre vonatkozóan.
„Ahhoz, hogy az együttműködés igazi változást érjen el, erősnek és biztosnak kell lenni abban, hogy a társadalmi felelősségvállalás gondolata mélyen a helyi közösségekben gyökerezik.” – fogalmazta meg Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója. „Így azokra a kérdésekre irányul válasz, amelyekre valóban figyelmet kell fordítani. A „terre des hommes” és a helyi partnereik biztosítják, hogy a fiatalok és a nők csoportjai lehetőséget kapjanak problémáik kifejezésére, így támogatásunkkal lépéseket tehetnek a helyi közösségek folyamatos társadalmi és ökológiai fejlődése érdekében.” – tette hozzá.

Magyarországon is folynak a DACHSER jótékonysági programjai

A DACHSER nemcsak nemzetközileg áll ki különböző társadalmi felelősségvállalási projektek mellett, hanem hazánkban is több ügyet képvisel. Februárban adományozott gyermekjátékokat, műszaki- és egyéb berendezéseket a pilisvörösvári Szakorvosi rendelőintézet gyermekorvosi rendelőjének korszerűsítésére. A jótékonysági programról Szontágné Hajnal Zsuzsanna a következőket mondta – „Kollégáink között rengeteg a családos, kisgyermekes, így fontos volt számunkra, hogy olyan ügyet válasszunk, amely a helyi közösség életében jelentős szerepet tölt be. Nagyon örültünk, hogy a választás a gyermekorvosi rendelőre esett. Ezt a hagyományt szerettük volna folytatni, és most olyan alapítványt választottunk, amely a gyermekekkel kapcsolatban kiemelten fontos feladatot lát el. Idén az 1 millió forintos adományt a beteg koraszülöttek gyógyításáért működő Peter Cerny Alapítvány kapta. Áldozatos munkájuk eredményeként sok-sok gyermek éli boldog mindennapjait szerte az országban. Tevékenységük folytatásához kitartást és sok sikert kívánok!”
A Peter Cerny Alapítvány a magyarországi koraszülött-mentésben úttörő szerepet vállaló szervezet. Legfőbb célja, hogy mind anyagi-, technikai- és személyi bázist teremtsen a koraszülöttek és beteg újszülöttek, csecsemők mentésére, szállítására, intenzív ellátására, illetve az ezt követő teljeskörű gondozási és rehabilitációs tevékenységek folytatására. A több mint 30 éve működő folyamatosan üzemelő koraszülött mentő- és szállító rohamkocsi szolgálatának segítségével 90 kórházban nyújtott éjjel-nappal elérhető segítséget. A szervezet több mint 83.300 koraszülött és beteg újszülött ellátásában és szakszerű szállításában játszott kiemelt szerepet.