A csokissütemény fizikája
Annak ellenére, hogy a csokoládédarabkákat tartalmazó aprósüteményeket körülbelül 175-200 C-os vagyis a csokoládé olvadáspontjánál jóval magasabb hőmérsékleten sütjük, a csokoládédarabok mégis egyben maradnak. Hogyan lehetséges ez???
Az aprósütemények tésztáját úgy készítjük, hogy a zsiradékot és a cukrot összekeverjük, majd tojást adunk hozzá és a keveréket liszttel besűrítjük. A csokoládét kis darabka formájában adjuk a tésztához. Amikor a sütemény a sütőben sül a csokoládé megolvad, ugyanakkor a liszt és a tojás megkeményedik. A sütemény tésztája ekkor már nem hagyja az olvadt csokoládét szétfolyni. Amikor azután a sütemény kihűl, az olvadt csokoládédarabkák is megkeményednek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >14 év alattiak kizárva: új szabályok a budapesti gyógyfürdőkben
Újabb korlátozás lép életbe a fővárosi fürdőkben: a Rudas és…
Tovább olvasom >Így mulat egy kínai úr! – A nap videója
Ha létezik a tenger gyümölcseinek szánt paradicsom, akkor ezek az…
Tovább olvasom >