A csokissütemény fizikája
Annak ellenére, hogy a csokoládédarabkákat tartalmazó aprósüteményeket körülbelül 175-200 C-os vagyis a csokoládé olvadáspontjánál jóval magasabb hőmérsékleten sütjük, a csokoládédarabok mégis egyben maradnak. Hogyan lehetséges ez???
Az aprósütemények tésztáját úgy készítjük, hogy a zsiradékot és a cukrot összekeverjük, majd tojást adunk hozzá és a keveréket liszttel besűrítjük. A csokoládét kis darabka formájában adjuk a tésztához. Amikor a sütemény a sütőben sül a csokoládé megolvad, ugyanakkor a liszt és a tojás megkeményedik. A sütemény tésztája ekkor már nem hagyja az olvadt csokoládét szétfolyni. Amikor azután a sütemény kihűl, az olvadt csokoládédarabkák is megkeményednek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >