A csokissütemény fizikája
Annak ellenére, hogy a csokoládédarabkákat tartalmazó aprósüteményeket körülbelül 175-200 C-os vagyis a csokoládé olvadáspontjánál jóval magasabb hőmérsékleten sütjük, a csokoládédarabok mégis egyben maradnak. Hogyan lehetséges ez???
Az aprósütemények tésztáját úgy készítjük, hogy a zsiradékot és a cukrot összekeverjük, majd tojást adunk hozzá és a keveréket liszttel besűrítjük. A csokoládét kis darabka formájában adjuk a tésztához. Amikor a sütemény a sütőben sül a csokoládé megolvad, ugyanakkor a liszt és a tojás megkeményedik. A sütemény tésztája ekkor már nem hagyja az olvadt csokoládét szétfolyni. Amikor azután a sütemény kihűl, az olvadt csokoládédarabkák is megkeményednek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >Samponutántöltés – A nap képe
Svéd fenntarthatósági megoldás – ráadásul a felirat szerint a megtakarítás…
Tovább olvasom >Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >