A cseh turisták szeretik a budapesti tavaszt
Budapest, valamint a magyarországi gyógy- és élményfürdők a csehek legkedveltebb tavaszi turisztikai célpontjai közé számítanak – derült ki a cseh idegenforgalmi irodák szövetségének (ACCKA) elemzéséből, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Prágában.
A tavaszi idegenforgalmi idényben a cseh lakosság körében elsősorban az európai ismeretszerzési körutak a népszerűek, azokat az európai fővárosokban töltött hosszú hétvégék, illetve a gyógy- és élményfürdők követik. A tengerhez való kirándulások tavasszal a negyedik helyen vannak – állítja a cseh utazási irodák szövetsége.
„A tematikus európai kirándulások nagyon közkedveltek, és egyre keresettebbek a vonzó európai városokban töltött hosszú hétvégék, az eurovíkendek is – olvasható az ACCKA anyagában. – Utóbbiak tavasszal azért közkedveltek, mert megfelelő az időjárás. Nyáron a városokban nagyon meleg van, és az emberek előnyben részesítik a tengert.”
A legközkedveltebb városok között hosszabb távon Párizsé a vezető szerep, de Róma, London, Amszterdam, Barcelona, Velence és Budapest is rendkívül népszerű.
A csehek nagyon szeretik a gyógy- és élményfürdőket is. „Ezen a téren a csehek számára egyértelműen Szlovákia és Magyarország a legközkedveltebb” – áll az ACCKA jelentésében.
A tavaszi tengerparti kirándulásokkal kapcsolatban a szövetség tapasztalata az, hogy az ottani tartózkodás a főszezonon kívül akár 30 százalékkal is olcsóbb, mint nyáron, ezért egyre több ember választja a tengerpartokat tavaszi üdülés céljából.
A nyári főszezonban a horvátországi tengerparti üdülés a legnépszerűbb a csehek körében, télen pedig a franciaországi síkirándulásoké a vezető szerep.
Az ACCKA 1991-ben alakult, és jelenleg mintegy 250 idegenforgalmi cég a tagja. (turizmusonline.hu.)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >