A cseh turisták szeretik a budapesti tavaszt

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 26. 09:29

Budapest, valamint a magyarországi gyógy- és élményfürdők a csehek legkedveltebb tavaszi turisztikai célpontjai közé számítanak – derült ki a cseh idegenforgalmi irodák szövetségének (ACCKA) elemzéséből, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Prágában.

A tavaszi idegenforgalmi idényben a cseh lakosság körében elsősorban az európai ismeretszerzési körutak a népszerűek, azokat az európai fővárosokban töltött hosszú hétvégék, illetve a gyógy- és élményfürdők követik. A tengerhez való kirándulások tavasszal a negyedik helyen vannak – állítja a cseh utazási irodák szövetsége.

“A tematikus európai kirándulások nagyon közkedveltek, és egyre keresettebbek a vonzó európai városokban töltött hosszú hétvégék, az eurovíkendek is – olvasható az ACCKA anyagában. – Utóbbiak tavasszal azért közkedveltek, mert megfelelő az időjárás. Nyáron a városokban nagyon meleg van, és az emberek előnyben részesítik a tengert.”

A legközkedveltebb városok között hosszabb távon Párizsé a vezető szerep, de Róma, London, Amszterdam, Barcelona, Velence és Budapest is rendkívül népszerű.

A csehek nagyon szeretik a gyógy- és élményfürdőket is. “Ezen a téren a csehek számára egyértelműen Szlovákia és Magyarország a legközkedveltebb” – áll az ACCKA jelentésében.

A tavaszi tengerparti kirándulásokkal kapcsolatban a szövetség tapasztalata az, hogy az ottani tartózkodás a főszezonon kívül akár 30 százalékkal is olcsóbb, mint nyáron, ezért egyre több ember választja a tengerpartokat tavaszi üdülés céljából.

A nyári főszezonban a horvátországi tengerparti üdülés a legnépszerűbb a csehek körében, télen pedig a franciaországi síkirándulásoké a vezető szerep.

Az ACCKA 1991-ben alakult, és jelenleg mintegy 250 idegenforgalmi cég a tagja. (turizmusonline.hu.)

Kapcsolódó cikkeink