A csabai kolbászfalu rövidesen elkészül

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 30. 11:05

Rövidesen befejeződik a csabai kolbászfalu, a CsabaPark építése. A békéscsabai beruházás kivitelezése az ütemterv szerint halad, az épületkomplexum műszaki átadás-átvétele július elején megtörténik.

csabaikolbaszBékéscsaba Megyei Jogú Város az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a beruházás célja védeni és ápolni a város egyik fő örökségét, a csabai kolbászkészítés hagyományait.

A Hagyomány és gasztronómia című projekt a Dél-Alföldi regionális Operatív Program turisztikai attrakciók megvalósítására elkülönített támogatásából valósul meg. A beruházás összértéke bruttó 1,3 milliárd forint. A költségek 97 százalékára az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyert Brüsszeltől és a magyar kormánytól.

A CsabaPark fő feladata a kolbász-imázs ápolás. A komplexum ugyanakkor alkalmas lesz fesztiválok, nagy rendezvények, koncertek és sportesemények megrendezésére. A CsabaPark három részből áll, rendezvénycsarnokból, kolbászudvar látogatóközpontból, valamint az úgynevezett Óriások konyhája tematikus parkból.

A kolbászfalu a tervek szerint szeptember 19-én nyílik meg a közönség előtt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink