A Costes étterem séfje az amszterdami Wine Professional kiállításon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 12. 11:59

A világ legjobbjai között Miguel Vieira, a Costes Étterem séfje is bemutatót tart a január 9. és 11. közötti Wine Professional szakmai kiállításon Amszterdamban.

A jelenleg egy Michelin-csillaggal és 18 GaultMillau-ponttal rendelkező Costes az első magyar étterem, amely meghívást kapott az esemény szervezőjétől, a Holland GaultMillau-t is kiadó Wine & Food Association-től – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

Az immár tizedik Wine Professional rendezvényen két alkalommal is tart bemutató Vieira a GaultMillau látványkonyháján.

Az elmúlt öt évben Magyarország többször jelen volt ezen a nemzetközileg is egyre jelentősebbnek számító szakmai kiállításon, de a Costes bemutatója az eddigi legizgalmasabb és legnagyobb érdeklődést vonzó eseménynek ígérkezik – mondta Nemes Richárd, a program szervezésével megbízott In Vino Consulting vezetője.

A Costes ételeihez magyar borokat párosítanak a szervezők, a borsorral igyekeznek megfelelő pillanatképet adni Magyarország csúcskategóriás bortermeléséről.

A programot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) is támogatja. Az amszterdami rendezvényre elsősorban szakmabeliek, szakácsok, sommelier-k valamint gasztro- és borszakírók látogatnak. Hollandia legnevesebb bor- és gasztrorendezvénye évente több mint tízezer érdeklődőt vonz. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink