A Costes étterem séfje az amszterdami Wine Professional kiállításon
A világ legjobbjai között Miguel Vieira, a Costes Étterem séfje is bemutatót tart a január 9. és 11. közötti Wine Professional szakmai kiállításon Amszterdamban.
A jelenleg egy Michelin-csillaggal és 18 GaultMillau-ponttal rendelkező Costes az első magyar étterem, amely meghívást kapott az esemény szervezőjétől, a Holland GaultMillau-t is kiadó Wine & Food Association-től – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.
Az immár tizedik Wine Professional rendezvényen két alkalommal is tart bemutató Vieira a GaultMillau látványkonyháján.
Az elmúlt öt évben Magyarország többször jelen volt ezen a nemzetközileg is egyre jelentősebbnek számító szakmai kiállításon, de a Costes bemutatója az eddigi legizgalmasabb és legnagyobb érdeklődést vonzó eseménynek ígérkezik – mondta Nemes Richárd, a program szervezésével megbízott In Vino Consulting vezetője.
A Costes ételeihez magyar borokat párosítanak a szervezők, a borsorral igyekeznek megfelelő pillanatképet adni Magyarország csúcskategóriás bortermeléséről.
A programot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) is támogatja. Az amszterdami rendezvényre elsősorban szakmabeliek, szakácsok, sommelier-k valamint gasztro- és borszakírók látogatnak. Hollandia legnevesebb bor- és gasztrorendezvénye évente több mint tízezer érdeklődőt vonz. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >