A Costes étterem séfje az amszterdami Wine Professional kiállításon
A világ legjobbjai között Miguel Vieira, a Costes Étterem séfje is bemutatót tart a január 9. és 11. közötti Wine Professional szakmai kiállításon Amszterdamban.
A jelenleg egy Michelin-csillaggal és 18 GaultMillau-ponttal rendelkező Costes az első magyar étterem, amely meghívást kapott az esemény szervezőjétől, a Holland GaultMillau-t is kiadó Wine & Food Association-től – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.
Az immár tizedik Wine Professional rendezvényen két alkalommal is tart bemutató Vieira a GaultMillau látványkonyháján.
Az elmúlt öt évben Magyarország többször jelen volt ezen a nemzetközileg is egyre jelentősebbnek számító szakmai kiállításon, de a Costes bemutatója az eddigi legizgalmasabb és legnagyobb érdeklődést vonzó eseménynek ígérkezik – mondta Nemes Richárd, a program szervezésével megbízott In Vino Consulting vezetője.
A Costes ételeihez magyar borokat párosítanak a szervezők, a borsorral igyekeznek megfelelő pillanatképet adni Magyarország csúcskategóriás bortermeléséről.
A programot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) is támogatja. Az amszterdami rendezvényre elsősorban szakmabeliek, szakácsok, sommelier-k valamint gasztro- és borszakírók látogatnak. Hollandia legnevesebb bor- és gasztrorendezvénye évente több mint tízezer érdeklődőt vonz. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >