A COOP nem hárítja át a válságadót a fogyasztókra

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 19. 15:19

A válságadó – bár nem teljes körűen – de érinti a COOP csoport vállalkozásait – áll a COOP közleményében. A csoport franchise rendszerként működik, közel 700 kis, közepes, illetve nagyvállalkozást tömörít, ezek eltérő forgalmi nagyságrendűek, de lesznek olyanok akiket adófizetési kötelezettség terhel.

Természetesen senki sem örül egy új adónak, így az érintett vállalkozások sem, különös tekintettel arra a tényre, hogy ezek a vállalkozások vidéki településeken működnek viszonylag alacsony jövedelemtermelő képességgel.

Ugyanakkor a COOP csoport tagjai tudomásul veszik és elfogadják a kormány döntését, mivel úgy ítélik meg, hogy ez középtávon elősegítheti a magyar gazdaság stabilizálását, gyorsíthatja a válságból való kilábalást. A 2011. évi adócsomag egyéb elemeit is figyelembe véve remény van arra, hogy a növekvő vásárlóerő megállítja a kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó csökkenését.

A COOP csoport a kiskereskedelmet érintő válságadó hatásait nem kívánja áthárítani a fogyasztókra, ezt egyébként a kiélezett piaci verseny sem tenné lehetővé – áll a közleményben.

A csoport folytatja a korábban megkezdett középtávú fejlesztési programjait, így kiemelten – informatikai fejlesztéseit és a bolthálózat teljes körű megújítását célzó programját is. Célja ezekkel, hogy megőrizze, illetve fejlessze piaci részesedését, megtartsa a csoport több mint harmincezer munkavállalóját – közli a Privatbankar.hu.

Kapcsolódó cikkeink