A COOP a Visma Retail rendszerét választotta

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 28. 11:58

Magyarország egyik vezető franchise élelmiszer kiskereskedelmi bolthálózata, a COOP, előremutató üzletpolitikai céljainak eléréséért választotta a „Visma Retail” kiskereskedelmi IT megoldásait. A beruházással a COOP ismét bizonyítani kívánja: hagyományai, tradicionális értékei mellett képes a folyamatos megújulásra azért, hogy vásárlóit a lehető legmagasabb színvonalon tudja kiszolgálni.

kézfogás

A CO-OP Hungary Zrt. egy tender keretében az észak-európai, franchise rendszerben működő, kiskereskedelmi láncoknál nagy múlttal rendelkező Visma Retail megoldását választotta, a Szintézis Informatikai ZRt. ajánlata alapján. A három fél 2016. június 9-én együttműködési szerződést írt alá, melynek eredményeként a COOP csoport kiskereskedelmi IT rendszere teljesen meg fog újulni.

„A COOP-nál különösen fontosnak tartjuk vevőink minőségi és minél komplexebb kiszolgálását, de jól tudjuk, hogy ehhez munkatársaink számára is a lehető legjobb és legmodernebb eszközöket kell biztosítanunk. A COOP franchise üzleti céljainak eléréséhez korszerű informatikai hátteret kerestünk, ezért is döntöttünk a Szintézis – Visma Retail megoldásai mellett. A Visma megoldástól azt várjuk, hogy kereskedelmi folyamataink hatékonyabbak, franchise partnereink pedig még eredményesebbek legyenek. A fejlesztéssel járó előnyöket vásárlóink is érezni fogják, például a korszerűsödő törzsvásárlói rendszerünkön keresztül. Ezzel a COOP üzletlánc tovább fogja javítani jelenleg is erős piaci pozícióját.” – mondja Tóth Géza a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója.

Az aláírt együttműködési szerződés keretében első lépésben megkezdődik a projekt tervezése. A projekt eredményeként, a Visma, a Szintézis ZRt-vel együttműködve, biztosítja a COOP kereskedelmi központi-, adattárházi-, back-office-, kassza-, valamint a törzsvásárlói rendszerét. A Visma Retail Suite és a Visma Retail POS rendszer várhatóan 2017. második félévtől kerülhet bevezetésre a COOP boltokban.

A Coop, a Visma, a Szintézis

A 20 éves COOP üzletlánc Magyarország vezető franchise rendszerben működő élelmiszer kiskereskedelmi bolthálózata, az ország teljes területét lefedve több mint 1650 településen, 2800 bolttal van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 32 ezer főt, így az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. Naponta 1,5 millió vásárlónál is többen választják a COOP-ot, legyen szó friss- illetve száraz élelmiszerről vagy vegyi áru vásárlásról. A COOP Klub törzsvásárlói rendszerének jelenleg 1 millió tagja van.

A norvég Visma Retail több mint 30 éves, széles körű szakmai tapasztalatával, valamint mélyreható technológiai tudásával olyan területekre fejlesztett megoldásokat, mint a gyorsan forgó fogyasztási cikkek piaca, a gyógyszertárak vagy a speciális igényű kereskedelemi piac szegmense. A norvég cég kiemelt figyelmet fordít a bolti automatizmusokra, a vásárlási élmény fokozására, valamint a törzsvásárlói bázis építésére. Szolgáltatásai kiterjednek a teljes front- és back-office megoldásokra (központi rendszer, raktár-menedzsment, projektvezetés, tanácsadás, megvalósítás, IT üzemeltetés).

A Szintézis Informatikai ZRt. a magyar üzleti informatikai piac egyik legrégebbi, legmeghatározóbb szereplője. A közel 30 évvel ezelőtt alapított vállalkozás 3 országban, Magyarországon, Romániában, illetve Szlovákiában képviselteti magát. A Szintézis azon kevés kereskedelmi informatikával foglalkozó cégek egyike, aki képes egy kézből, komplexen a saját fejlesztésű szoftverektől és hardverektől kezdve egészen a külföldi rendszerek integrációjáig szolgáltatni. A vállalkozás húzóágazatául szolgáló retail informatika mellett ipari és üzleti IT megoldásokat is kínál, így széles körű referenciákkal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkeink