A Colmans-szel indítja el első brit regeneratív mezőgazdasági projektjét az Unilever
Az Unilever bemutatta első regeneratív mezőgazdasági projektjét az Egyesült Királyságban, amelynek keretében a vállalat olyan gazdaságokkal dolgozik együtt, amelyek a Colman’s termékekben használt összetevőket termesztik.
A projekt kezdetben a Norwich és Peterborough környéki mustár- és mentafarmokon fog megvalósulni négy éven keresztül, és a program első termését a jövő hónapban fogják előkészíteni.
A gazdaságok olyan talajmegújító mezőgazdasági gyakorlatokat fognak kipróbálni, mint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású műtrágyák és innovatív növénytáplálási stratégiák, a növényvédőszer-használat csökkentése érdekében pedig takaró és kísérő növényeket telepítenek, új digitális öntözésütemezési rendszerek vezetnek be és csökkentik a művelés mértékét.
Az FMCG-óriás a gazdaságokkal együttműködve adatokat gyűjtött és egyeztetett, majd létrehozott egy olyan keretrendszert, amellyel mérhető, hogy ezek a gyakorlatok milyen számszerűsíthető hatást gyakorolnak majd az adott időszakban a talaj egészségére, a műtrágyahasználatra, a biológiai sokféleségre, a vízfelhasználás hatékonyságára és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenésére, valamint a hozamokra és a gazdaságok jövedelmezőségére.
Az Unilever átfogóbb ütemterve szerint 2030-ig 1,5 millió hektárnyi földterületen és erdőben kíván a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokba invesztálni, ami a nyersanyagellátáson keresztül hozzájárul az élelmiszerbiztonság és az ellátási lánc rugalmasságának biztosításához.
Grocery Gazette
Kapcsolódó cikkeink
Ezrek tüntettek Londonban a farmokra kivetett örökösödési adó ellen
Ezrek tüntettek kedden Londonban a mezőgazdasági vállalkozásokra kivetett örökösödési adó…
Tovább olvasom >Tovább erősödnek hazánk agrárkapcsolatai az Egyesült Királysággal
Tovább kell erősíteni az együttműködést a mezőgazdaság és a kereskedelem…
Tovább olvasom >Klasszikus holland márkák eladására készül az Unilever
Az Unilever olyan klasszikus holland márkák eladását fontolgatja, mint az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >