A Colmans-szel indítja el első brit regeneratív mezőgazdasági projektjét az Unilever
Az Unilever bemutatta első regeneratív mezőgazdasági projektjét az Egyesült Királyságban, amelynek keretében a vállalat olyan gazdaságokkal dolgozik együtt, amelyek a Colman’s termékekben használt összetevőket termesztik.
A projekt kezdetben a Norwich és Peterborough környéki mustár- és mentafarmokon fog megvalósulni négy éven keresztül, és a program első termését a jövő hónapban fogják előkészíteni.
A gazdaságok olyan talajmegújító mezőgazdasági gyakorlatokat fognak kipróbálni, mint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású műtrágyák és innovatív növénytáplálási stratégiák, a növényvédőszer-használat csökkentése érdekében pedig takaró és kísérő növényeket telepítenek, új digitális öntözésütemezési rendszerek vezetnek be és csökkentik a művelés mértékét.
Az FMCG-óriás a gazdaságokkal együttműködve adatokat gyűjtött és egyeztetett, majd létrehozott egy olyan keretrendszert, amellyel mérhető, hogy ezek a gyakorlatok milyen számszerűsíthető hatást gyakorolnak majd az adott időszakban a talaj egészségére, a műtrágyahasználatra, a biológiai sokféleségre, a vízfelhasználás hatékonyságára és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenésére, valamint a hozamokra és a gazdaságok jövedelmezőségére.
Az Unilever átfogóbb ütemterve szerint 2030-ig 1,5 millió hektárnyi földterületen és erdőben kíván a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokba invesztálni, ami a nyersanyagellátáson keresztül hozzájárul az élelmiszerbiztonság és az ellátási lánc rugalmasságának biztosításához.
Grocery Gazette
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti a borcsomagolás mennyiségét az Aldi az Egyesült Királyságban
Az Aldi brit leányvállalata 2024 végéig megszünteti a saját márkás,…
Tovább olvasom >Belép a kombucha piacra a Lipton
Új, kombucha termékcsaládot dobott piacra a Carlsberg Britvic Lipton márkája…
Tovább olvasom >AI-alapú borajánló eszközt vezet be az M&S
A brit Marks & Spencer (M&S) új, mesterséges intelligenciával működő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >