A Coca-Cola HBC tulajdonába került a Finlandia vodka tulajdonosa

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 06. 19. 09:30

A Coca-Cola HBC AG bejelentése szerint 220 millió dollárért (201,2 millió euró) vásárolja meg a Brown-Forman Netherlands BV-től a Finlandia vodkamárka tulajdonosát, a Brown-Forman Finland Oy-t. A palackozó ezzel tovább bővíti prémium szeszesital-üzletágát.

Az 1970-ben alapított Finlandia Közép- és Kelet-Európa egyik vezető vodkamárkája – áll a Coca-Cola HBC közleményében.

A vállalat közölte, hogy az akvizíciót a 100%-os tulajdonában lévő CC Beverages Holdings II BV egységén keresztül hajtja végre, és az adásvétel várhatóan 2023 második felében zárul le.

Regionális jelentőségű lehetőség

– Miután 17 éve veszünk részt a Finlandia forgalmazásában számos piacon, izgatottan várjuk ezt az egyedülálló és a régióban kiemelkedő fontosságú lehetőséget, amely hozzájárulhat az on-premise üzletágunk fejlődésének gyorsulásához több piacunkon is – nyilatkozta Zoran Bogdanovic, a Coca-Cola HBC vezérigazgatója.

Bogdanovic hozzátette, hogy a Coca-Cola HBC és a Brown-Forman Finland egymást kiegészítő portfóliói jó lehetőséget újabb a legkülönbözőbb fogyasztási alkalmakhoz, különösen a társasági eseményekhez illő termékek fejlesztésére.

A Finlandia globális termelése meghaladja a 24 millió litert. A tranzakció a szabályozói jóváhagyástól és egyéb szokásos zárófeltételektől függ.

ESM

Kapcsolódó cikkeink