A Coca-Cola Europacific Partners egész éves bevételnövekedésre számít

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 04. 09:43

A Coca-Cola Europacific Partners közölte, hogy az egész évre 11-13 százalékos pro forma hasonló bevételnövekedést vár, szemben a korábbi 8-10 százalékos prognózissal. Emellett a cégcsoport az egész éves időszakra 9-11 százalékos üzemi eredménynövekedést vár, a korábbi 6-9 százalékos növekedéshez képest.

Az első félévi működési eredmény 86%-kal volt magasabb

A javuló kilátások a cég által „nagyszerű” első félévnek köszönhetőek, amikor a bevétel 40%-kal nőtt (+17,0% pro forma alapon), a Coca-Cola Amatil üzletág felvásárlása következtében. Az első félévi működési eredmény 86%-kal volt magasabb (+29,0% pro forma alapon), ami szintén a Coca-Cola Amatil üzletág forgalmának, valamint az átlagos árbevétel növekedésnek köszönhető – közölte a csoport.

Az üzlet teljesítményét kommentálva Damian Gammell vezérigazgató megjegyzi, hogy az éttermek, kocsmák, kávézók és bárok fellendülése, valamint az utazás és a turizmus visszatérése volt az eladások felfutásának fő hajtóereje.

„Örülünk, hogy nagyszerű első félévet tudtunk teljesíteni” – mondta. „Erős bruttó- és nettó bevétel-növekedést és jelentős értékrészesedést értünk el, valamint szilárd cash flow-t generáltunk.

European Supermarket Magazine

Kapcsolódó cikkeink