A CO2-kibocsátás-csökkentésére vonatkozó új célokat tűzött ki az Ahold Delhaize
A holland Ahold Delhaize kiskereskedelmi csoport széndioxid-kibocsátása csökkentésére vonatkozóan új célokat tűzött ki, amelyek az üvegházhatású gáz 2030-ig az értékláncban (Scope 3) legalább 37%-os és saját tevékenységi körében (Scope 1 és 2) legalább 50%-os mérséklését célozzák.
Az új célszámok összhangban vannak a Science Based Targets Initiative (SBTi) Net-Zero Standarddal, amelyhez a kiskereskedő a 2020-as kibocsátást veszi alapul.
A kiskereskedő az ENSZ célkitűzéseinek megfelelően 2040-re a Scope 1 és 2 hatókörben, 2050-re pedig a Scope 3 hatókörben törekszik nettó zéró kibocsátást elérni.
„Fenntartható és egészséges termékeket kívánunk kínálni a vásárlóknak, úgy, hogy közben ügyelünk a termékek elérhetőségére és megfizethetőségére” – mondta el Jan Ernst de Groot, az Ahold Delhaize fenntarthatósági vezetője.
„Elkötelezettségünk a jövő nemzedékének szól és továbbra is vezető szerepet vállalunk a fenntarthatóbb élelmiszerrendszerre való átállásban. Büszkék vagyunk az olyan élharcosokra, mint az Albert Heijn, amelynek példája nem csupán az Ahold Delhaize csoportba tartozó, de az ágazat más márkái is számára is inspiráló a fenntarthatóságért való cselekvés újabb szintre emelése kapcsán.”
Az Ahold Delhaize szerint az olyan kulcsfontosságú tényezők, mint a beszállítók és a gazdálkodók, a kis szénlábnyomú termékek, valamint a vásárlói elkötelezettség és tudatosság teszik lehetővé a Csoport számára az egyéb közvetett kibocsátások (Scope 3) csökkentését.
A vállalat törekszik arra, hogy beszállítóit a kibocsátás csökkentésére, ezáltal az állattenyésztés, a nyersanyagbeszerzés, az erdőirtás csökkentése, a feldolgozás, az élelmiszer-hulladék csökkentése, valamint a csomagolás és a szállítás terén folyó fejlesztések felgyorsítására ösztönözze.
Az Ahold Delhaize hozzátette, hogy a vásárlók hűségprogramokon és kedvezményeken keresztüli jutalmazása, a vegán és vegetáriánus lehetőségek bővítése, valamint a vásárlók számára elérhető termékinformációk szintjének emelése a fenntarthatóbb döntések irányába mozdíthatja őket.
Kapcsolódó cikkeink
Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új…
Tovább olvasom >K&H fenntarthatósági index: több a jó szándék, de a tettek még váratnak magukra
A 300 millió forintnál nagyobb árbevételű hazai vállalatok körében végzett…
Tovább olvasom >Hibrid tejeket vezet be a holland Albert Heijn
Az Albert Heijn, Hollandia legnagyobb élelmiszerlánca elindította első hibrid tej…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az Európai Bizottság követeli az árréscsökkentés eltörlését
Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az élelmiszerekre,…
Tovább olvasom >Nagy István: beláthatatlanok a műhús terjedésének következményei
A műhús terjedésének következményei beláthatatlanok, térnyerése mind a termelőket, mind…
Tovább olvasom >Az OTP Travel második alkalommal kapta meg a Travelife Partner minősítést
Az OTP Travel ismét elnyerte a Travelife Partner szintű nemzetközi…
Tovább olvasom >