A CO-OP nyerte a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 09. 17. 20:32

A gyártócégek szavazatai alapján a CO-OP Hungary Zrt. nyerte a második alkalommal kiírt Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat, amelyet a szakma legnagyobb rendezvényén a tapolcai Business Days-en adott át Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára.

A Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Trade Magazin alapította. Az elismerést az a kereskedelmi társaság kapja, amely a Magyar Termék védjegyhasználók szavazatai alapján a legtöbbet tett a hazai termékek értékesítéséért, népszerűsítéséért. A gyártók értékelése szerint a CO-OP Hungary Zrt. került az első helyre, így Pekó László elnök vehette át a díjat, Ábel Tamás üvegművész alkotását. A második a tavalyi nyertes Spar Magyarország Kft. lett, a harmadik pedig az Auchan Retail Magyarország Kft.

Benedek Eszter, A Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Nagy István agrárminiszter fővédnökségével a díjat azért hozták létre, hogy elismerjék azoknak az üzletláncoknak a munkáját, amelyek aktívan segítik a magyar termékek piacra jutását. Egyben ösztönözni is szeretnék a kereskedelmi hálózatokat arra, hogy aktívabban támogassák a Magyar Termék védjegyes áruk értékesítését. Az értékelésre azokat kérték fel, akik a legjobban meg tudják ítélni, melyik üzletlánc segítette leginkább a védjegyes áruk eladását. A védjegyhasználók saját tapasztalataik alapján, ugyanakkor objektív kritériumokat pontozva mondtak véleményt a láncokról, az ő szavazataikat egészítette ki a szintén a képviselőikből álló szakmai zsűri.

A szavazás eredménye is azt mutatta, hogy van mit díjazni, a gyártók magas pontszámokat adtak, és szoros volt a verseny a kereskedelmi láncok között. A kiemelkedő aktivitásokat három különdíjjal is értékelte a szakmai zsűri. A legtöbb védjegyes saját márkás termékért a Penny Market Kft. kapott különdíjat, a Spar pedig az országos promócióban részt vett legsikeresebb üzletláncként részesült az elismerésben, míg a CBA Kereskedelmi Kft. a legjobb partnerként az egyedi Magyar Termék promócióban vállalt szerepéért.

A Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjról

A 170 védjegyhasználó minden, Magyar Termék védjegyes árut forgalmazó kereskedelmi hálózatra szavazhatott meghatározott kritériumok alapján, az ő szavazataikat egészítették ki a szintén védjegyhasználók képviselőiből álló szakmai zsűri voksai. A Magyar Termék Kereskedelmi Nívódíjat a legtöbb pontot elérő társaság kapta.

Az értékelésnél számított a Magyar Termék védjegyes termékek forgalma az adott üzletláncban, a védjegyes termékek megjelenésére nyújtott felületekkel, lehetőségekkel való elégedettség, a kereskedelmi cégnél a védjegyes termékekre megvalósított promóciók sikeressége, valamint az üzletlánc bemutatkozójának értékelése.

Kapcsolódó cikkeink