Minden tizedik cég lemondott a cafeteria alkalmazásáról

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 26. 11:58

A cégek körülbelül fele alkalmaz már csak béren kívüli juttatást a cafeteriaszabályok átalakítása után a K&H felmérése szerint.

Bár a vállalkozások többsége még mindig használja, “a kkv-vezetők nyilatkozatai alapján a cafeteriarendszer átalakítása nagymértékben csökkentette azoknak a vállalkozásoknak az arányát, amelyek béren kívüli juttatást nyújtanak alkalmazottaiknak” – mondta Németh László, a K&H Bank kkv-marketing főosztályának vezetője a bank kutatása alapján.

A decemberi felmérés szerint a válaszadó cégvezetők 53 százaléka mondta, hogy nyújt valamilyen béren kívüli juttatást az alkalmazottainak. Ez 10 százalékpontos csökkenést jelent az előző felméréshez képest, vagyis minden tizedik válaszoló cég mondott le a cafeteria alkalmazásáról, és az elmúlt évek legalacsonyabb értéke. A kutatás azt mutatta, hogy minél kisebb egy cég, annál ritkább a béren kívüli juttatás alkalmazása.

A cafeteriarendszert fenntartó cégek között az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb, a cégek 36 százaléka számol ezzel az elemmel. A második leggyakoribb a közlekedési hozzájárulás, amelyet a cégek negyede választott. Az új Széchenyi-pihenőkártyát decemberben minden tizedik cég választotta, amivel a harmadik legnépszerűbb elem volt. Mivel új cafeteriaelemről van szó, a népszerűsége a januári időszakban még növekedhetett – írja az [origo]-vallalkozoi.negyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink