A CBA is elfogadja az Erzsébet-utalványt

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 22. 12:37

Valamennyi CBA üzletben beváltható lesz az étkezési jegyet felváltó és a béren kívüli juttatások közé kerülő Erzsébet-utalvány.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal, az Erzsébet-utalvány kibocsátójával egyetértésben elfogadóhelyi megállapodást kötöttek a CBA Kereskedelmi Kft.-vel, amely a magyarországi élelmiszer vegyi áru kereskedelem egyik vezető üzletlánca.

A három áruházlánc üzleteivel együtt – CBA Kereskedelmi Kft., Co-op Hungary Zrt., Reál Hungária Élelmiszer Kft. – több mint 15 ezer fölé emelkedett a beváltóhelyek száma. A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. célja, hogy február elsejére több mint húszezer elfogadóhely várja az Erzsébet-utalvánnyal rendelkezőket.

Januártól állami monopólium lesz az étkezési jegy kibocsátása, amely Erzsébet-utalvány néven funkcionál, és amely a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány. Jövő év december 31-ig azonban az Erzsébet-utalványt melegkonyhás vendéglátóhelyeken is fel lehet használni. Havonta 5 ezer forintig minősül béren kívüli juttatásnak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink