A CBA fogja árulni Schmitt Pál borát

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 29. 08:38

Schmitt Pál államfő szerdán kiválasztotta azt a fehér-, vörös- és desszertbort, amely a következő egy évben a Magyar Köztársaság elnökének bora címet viselheti.

Schmitt Pál döntését két napon át tartó előzsűrizés előzte meg, amelynek során szakmai ítészek 650 bormintából választották ki a köztársasági elnök elé kerülő, kategóriánkénti 3-3 bort. Schmitt Pál a borok közül elismert borszakértők és sommelier-k segítségével választott. Összesen több mint ötszáz borász versenyzett azért, hogy az általa készített bor viselhesse a megtisztelő címet, és hírét vihesse a magyar boroknak.

A fehérborok közül a Kreinbacher Pincészet 2007-es somlói Öreg Tőkék Bora, a desszertborok közül az Orosz Gábor 2000-es hatputtonyos tokaji aszú, a vörösborok közül pedig a Bodri Pincészetből származó 2009-es szekszárdi Kadarka viselheti a Magyar Köztársaság elnökének bora címet.


Kiss Norbert, a Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője elmondta, hogy a kiválasztott borok bolti eladásából palackonként száz forintot jótékonysági célra fordítanak. Az év leteltével hoznak döntést arról, pontosan milyen szervezet vagy alapítvány kapja az összegyűlt pénzt.

Kapcsolódó cikkeink