A CASH nyomást gyakorol a levesgyártókra
Az angol kereskedelemben kapható levesporok csaknem fele túl sok sót tartalmaz, állapítja meg legújabb jelentésében a CASH (Együttmüködés az egészségért) szervezet.
A CASH 576 különböző, Nagybritanniában kapható levesport
vizsgált meg és megállapította, hogy 48 százalékukban több sót tartalmaznak, mint az
Élelmiszerbiztonsági Hivatal által engedélyezett 100 grammonkénti 0,6 gramm.
Angliában, Írországban és az Egyesült Államokban az elfogyasztott só 80
százaléka a félkész ételekből származik. Húsból a napi sóbevitel 20 százaléka
származik, 35 százalékot tartalmaz a különböző müzlik és gabonatermékek.
Egy gyönyörű sókristály, de ha túl sok jut belőle halálos is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >