A CASH nyomást gyakorol a levesgyártókra
Az angol kereskedelemben kapható levesporok csaknem fele túl sok sót tartalmaz, állapítja meg legújabb jelentésében a CASH (Együttmüködés az egészségért) szervezet.
A CASH 576 különböző, Nagybritanniában kapható levesport
vizsgált meg és megállapította, hogy 48 százalékukban több sót tartalmaznak, mint az
Élelmiszerbiztonsági Hivatal által engedélyezett 100 grammonkénti 0,6 gramm.
Angliában, Írországban és az Egyesült Államokban az elfogyasztott só 80
százaléka a félkész ételekből származik. Húsból a napi sóbevitel 20 százaléka
származik, 35 százalékot tartalmaz a különböző müzlik és gabonatermékek.
Egy gyönyörű sókristály, de ha túl sok jut belőle halálos is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >