A CASH nyomást gyakorol a levesgyártókra
Az angol kereskedelemben kapható levesporok csaknem fele túl sok sót tartalmaz, állapítja meg legújabb jelentésében a CASH (Együttmüködés az egészségért) szervezet.
A CASH 576 különböző, Nagybritanniában kapható levesport
vizsgált meg és megállapította, hogy 48 százalékukban több sót tartalmaznak, mint az
Élelmiszerbiztonsági Hivatal által engedélyezett 100 grammonkénti 0,6 gramm.
Angliában, Írországban és az Egyesült Államokban az elfogyasztott só 80
százaléka a félkész ételekből származik. Húsból a napi sóbevitel 20 százaléka
származik, 35 százalékot tartalmaz a különböző müzlik és gabonatermékek.
Egy gyönyörű sókristály, de ha túl sok jut belőle halálos is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >