A CASH nyomást gyakorol a levesgyártókra
Az angol kereskedelemben kapható levesporok csaknem fele túl sok sót tartalmaz, állapítja meg legújabb jelentésében a CASH (Együttmüködés az egészségért) szervezet.
A CASH 576 különböző, Nagybritanniában kapható levesport
vizsgált meg és megállapította, hogy 48 százalékukban több sót tartalmaznak, mint az
Élelmiszerbiztonsági Hivatal által engedélyezett 100 grammonkénti 0,6 gramm.
Angliában, Írországban és az Egyesült Államokban az elfogyasztott só 80
százaléka a félkész ételekből származik. Húsból a napi sóbevitel 20 százaléka
származik, 35 százalékot tartalmaz a különböző müzlik és gabonatermékek.
Egy gyönyörű sókristály, de ha túl sok jut belőle halálos is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >