A CASH nyomást gyakorol a levesgyártókra
Az angol kereskedelemben kapható levesporok csaknem fele túl sok sót tartalmaz, állapítja meg legújabb jelentésében a CASH (Együttmüködés az egészségért) szervezet.
A CASH 576 különböző, Nagybritanniában kapható levesport
vizsgált meg és megállapította, hogy 48 százalékukban több sót tartalmaznak, mint az
Élelmiszerbiztonsági Hivatal által engedélyezett 100 grammonkénti 0,6 gramm.
Angliában, Írországban és az Egyesült Államokban az elfogyasztott só 80
százaléka a félkész ételekből származik. Húsból a napi sóbevitel 20 százaléka
származik, 35 százalékot tartalmaz a különböző müzlik és gabonatermékek.
Egy gyönyörű sókristály, de ha túl sok jut belőle halálos is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >