A Candyking a magyar piacra történő belépésével folytatja közép-európai terjeszkedését

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 07. 12:30

A Candyking a világ legnagyobb Pick&Mix édességeket forgalmazó vállalata. Tizenegy ország piacán van jelen, számos nagy áruházláncon, mozihálózaton és kisebb élelmiszerüzleten keresztül kínálja a édességeit. Az egyedülálló Pick&Mix koncepció lényege, hogy a vevő, saját ízlése szerint állíthatja össze a piacvezető gyártók termékeiből álló édességcsomagját – mindezt egységes áron. Mindez a szabadság újszerű élményét nyújtja az édességfogyasztás terén. Az édességkedvelőket arra ösztönzi, hogy minden egyes alkalommal, fantáziájukat szabadon engedve állítsák össze édességcsomagjukat. A Candyking egy svéd tulajdonban lévő vállalat, melyet 1984-ben alapítottak.

A cég a magyar piacra az ország egyik legnagyobb élelmiszer-kereskedelmi láncával szorosan együttműködve lép be.

– A magyar piac folyamatosan nő, és úgy gondoljuk, hogy a fogyasztók körében nagy kereslet mutatkozik a Pick&Mix édességek iránt – mondja Nick Börjlind, a Candyking International országigazgatója. Nagyon pozitív fogadtatásra találtunk Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában. Reméljük, hogy Magyarországon is hasonlóra számíthatunk. Koncepciónk az 1984-es svédországi indulás óta hatalmas sikert arat. A vevők tényleg nagyon élvezik a szabadságot, hogy saját maguk állíthatják össze édességcsomagjaikat. Legfőbb célunk jelenleg, hogy a magyarországi édességkedvelők számára is elérhetővé tegyük a Pick&Mix termékeket – folytatja Börjlind.

– A Candyking International mindig az új lehetőségeket keresi. A közép-európai piac óriási növekedési lehetőségeket rejt magában. Véleményünk szerint a térség országainak gazdasága tovább erősödik, és egyre nagyobb igény lesz a jó minőségű termékekre. A Candyking az első, aki a térség piacain Pick&Mix termékekkel jelenik meg. Komoly befektetéseket végzünk annak érdekében, hogy termékeink a cukrászipari termékskála szerves részévé váljanak – nyilatkozta Dani Evanoff, a Candyking International ügyvezető igazgatója. Saját leányvállalatot hozunk létre Magyarországon. Jelenleg a helyi szervezet kiépítésén dolgozunk. A magyarországi partnerünkkel való együttműködésnek köszönhetően országszerte jelen lehetünk termékeinkkel, így azok a vásárlók számára az összes nagyobb városban elérhetővé válhatnak.

Kapcsolódó cikkeink