A búzából élet lesz
A Szent István által alapított szuverén, keresztény magyar állam létrejötte nélkül ma nem tudnánk a gazdáknak segítséget nyújtani az általuk elvárt, szervezett módon – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, pénteken, Csornán a Magyarok Kenyere Program Győr Moson-Sopron vármegyei búzagyűjtő és kenyérünnepén.

(Fotó: AM/Vermes Tibor)
A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy a Magyarok Kenyere Program bő egy évtized alatt egyfajta új nemzeti ünneppé nőtte ki magát: az önzetlen segítőkészség, a nemzeti összetartozás alulról szerveződő ünnepévé. Arra mutat szép példát, hogy a magyarságban töretlenül jelen van az összetartozás elemi érzése – tette hozzá. Nagy István elmondta, az eredményes gazdálkodás azért is fontos, mert csak az tud segíteni másokon, akinek van miből adnia. Ez persze csak szükséges feltétele a jótékonyságnak, hiszen anélkül a jóakarat nélkül, ami a Magyarok Kenyere Programban a gazdák részéről megnyilvánul, az eredményeink rideg számok maradnának.
Az ország kenyere a kihívások ellenére az idén is biztosított
A miniszter kifejtette, a Győr-Moson-Sopron vármegyei betakarítási adatokról elmondható, hogy az őszi árpát összesen csaknem 26 ezer hektáron aratták le 5,3 tonna átlaggal. Az őszi búza vonatkozásában csaknem 56 ezer hektáron végeztek a betakarítással, hektáronként 5,8 tonnás eredménnyel. A rozs tekintetében pedig összesen 3385 hektáron fejezték be a munkát, 5,2 tonnás eredménnyel – sorolta a tárcavezető. A rendezvényen Nagy István köszönetet mondott a gazdáknak az elvégzett munkáért, az adományokért és az új kenyérért.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Helyi gyártókkal lépne az uniós piacra a Temu
Egyre nagyobb hullámokat vet a Temu térnyerése Európában – most…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >