A Bujdosó-fivérek idén sem nem hagyják ki a Kékszalagot

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 01. 11:21

Bujdosó Ferenc, a dél-balatoni Bujdosó Pincészet vezető borásza és testvére, a pincészet értékesítéséért felelős Bujdosó Zsigmond immár kilencedik alkalommal vesznek részt a Kékszalag vitorlásversenyen.

PannoniaSzemes
Mivel a Bujdosó-család– ahogyan termékcímkéik is tükrözik – hobbija a vitorlázás, Ferenc és testvére, Zsigmond aktívan részt vesznek a balatoni vitorlás regattákon, így természetesen a 47.Kékszalag Árkád Nagydíjról sem hiányozhatnak, amelyen közösen már kilencedik alkalommal, a Pannónia nevű 70-es cirkáló legénységét erősítve pedig másodszor indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján esélyük lehet az első húsz hajó közé kerülni, azonban Ferenc vágya, hogy ezúttal a tíz leggyorsabb egytestű között végezzenek.

„Az elmúlt hét Kékszalagon négyszer sikerült befutnunk, kétszer szélcsendben, 30 órás menetidőkkel, tavaly viszont 12 órán belüli befutással. Idén az a cél, hogy a legjobb tíz között végezzünk” – mondta Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vitorlázó borásza. „Szüleink aranylakodalma is szombatra esedékes, így muszáj jó helyen végeznünk, hogy még időben odaérjünk” – tette hozzá mosolyogva Ferenc.
A meteorológiát figyelve valószínűsíthető a viszonylag gyors tókerülés, Bujdosóék szerint igazán számolgatni csak a keleti medencén túl érdemes, a keszthelyi bóját elhagyva, kiérve a szigligeti öbölbe.

„A szombati GeneralCom Fehér Szalag Nagydíjon összesítettben 12. helyezést sikerült elcsípnünk, ezzel a hajóosztályon belül pedig harmadik helyen végeztünk, így talán van okunk bizakodásra a Kékszalag kapcsán is” – nyilatkozta Bujdosó Zsigmond, a pincészet értékesítéséért felelős Bujdosó-fivér.
Bujdosó Ferenc a pincészete honlapján található saját blogbejegyzéseiben (http://www.bujdoso.com/kategoria/blog/) hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról. A júniusban megjelent, személyes hangvételű Balatoni Borkalauz című borútikönyvben pedig a többek között a Bujdosó Pincészet története és borajánlóik is olvashatók.

Kapcsolódó cikkeink