A Bujdosó-fivérek idén sem nem hagyják ki a Kékszalagot
Bujdosó Ferenc, a dél-balatoni Bujdosó Pincészet vezető borásza és testvére, a pincészet értékesítéséért felelős Bujdosó Zsigmond immár kilencedik alkalommal vesznek részt a Kékszalag vitorlásversenyen.
Mivel a Bujdosó-család– ahogyan termékcímkéik is tükrözik – hobbija a vitorlázás, Ferenc és testvére, Zsigmond aktívan részt vesznek a balatoni vitorlás regattákon, így természetesen a 47.Kékszalag Árkád Nagydíjról sem hiányozhatnak, amelyen közösen már kilencedik alkalommal, a Pannónia nevű 70-es cirkáló legénységét erősítve pedig másodszor indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján esélyük lehet az első húsz hajó közé kerülni, azonban Ferenc vágya, hogy ezúttal a tíz leggyorsabb egytestű között végezzenek.
„Az elmúlt hét Kékszalagon négyszer sikerült befutnunk, kétszer szélcsendben, 30 órás menetidőkkel, tavaly viszont 12 órán belüli befutással. Idén az a cél, hogy a legjobb tíz között végezzünk” – mondta Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vitorlázó borásza. „Szüleink aranylakodalma is szombatra esedékes, így muszáj jó helyen végeznünk, hogy még időben odaérjünk” – tette hozzá mosolyogva Ferenc.
A meteorológiát figyelve valószínűsíthető a viszonylag gyors tókerülés, Bujdosóék szerint igazán számolgatni csak a keleti medencén túl érdemes, a keszthelyi bóját elhagyva, kiérve a szigligeti öbölbe.
„A szombati GeneralCom Fehér Szalag Nagydíjon összesítettben 12. helyezést sikerült elcsípnünk, ezzel a hajóosztályon belül pedig harmadik helyen végeztünk, így talán van okunk bizakodásra a Kékszalag kapcsán is” – nyilatkozta Bujdosó Zsigmond, a pincészet értékesítéséért felelős Bujdosó-fivér.
Bujdosó Ferenc a pincészete honlapján található saját blogbejegyzéseiben (http://www.bujdoso.com/kategoria/blog/) hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról. A júniusban megjelent, személyes hangvételű Balatoni Borkalauz című borútikönyvben pedig a többek között a Bujdosó Pincészet története és borajánlóik is olvashatók.
Kapcsolódó cikkeink
Új reneszánszát éli a vízitúrázás Magyarországon
Hosszú időn át háttérbe szorult, ám a kormány támogatásával mára…
Tovább olvasom >Milliós bérigények és balatoni panorámás szállás: új realitás a nyári vendéglátásban
A balatoni nyár még el sem kezdődött igazán, de a…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tovább mélyül a válság a Pápai Hús Kft.-nél, miközben a versenytársak növekednek
Súlyos veszteséggel zárta a 2024-es évet a Pápai Hús Kft.,…
Tovább olvasom >Jelentős árcsökkentésbe kezd a PENNY – közel 170 háztartási termék ára mérséklődik
Május 30-tól újabb, nagyszabású árcsökkentést indított a PENNY Magyarország, amely…
Tovább olvasom >Pünkösdi nyitvatartás a PENNY-ben
A pünkösdi hosszú hétvégére is érdemes időben beszerezni a legfontosabb…
Tovább olvasom >