A brit Tesco minden alkalmazottnak rugalmas munkavégzést kínál

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 03. 09:46

A Tesco az első nagy brit szupermarket, amely közel egy évvel a jövőre várható törvénymódosítást megelőzően új, rugalmas munkavégzési jogokat biztosít dolgozóinak.

A szupermarket több mint 300 000 dolgozója már az első naptól kezdve kérheti a rugalmas munkarend alkalmazását, ahelyett, hogy a jelenlegi törvényi előírás szerint 6 hónapot kellene várnia.

Az Egyesült Királyságban a kormány várhatóan 2024 tavaszán változtatja meg a rugalmas munkavégzésre vonatkozó jogszabályokat, minek következtében az arra való jogosultsággal a munkavállalók már alkalmazásul első napjától kezdve élhetnek.

A Tesco szerint ez a lépés „a munkavállalóknak nagyobb szabadságot és a munkarendet illetően nagyobb rugalmasságot biztosít, és ez egyben segíthet a vállalatnak a tehetségek bevonzásában és megtartásában”.

A munkaerő nagy részének már most is részmunkaidőt biztosító kiskereskedő új követelményként vezette be, hogy az álláshirdetésekben minden teljes munkaidős állás esetében fel kell tüntetni, hogy az rugalmasan végezhető, és valamennyi munkakörben lehet részmunkaidős vagy rugalmas munkavégzési lehetőségekről tárgyalni.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink