A bor és a tetovált lányok

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 29. 11:02

A Demetervin Délceg 2015-ös évjárata a Flyerz Tetovált Lányok Szépségverseny döntőjén mutatkozik be a Divino Gozsduban június 29-én.

A bor és a tetovalt lanyok 1

A Délceg a fiatal borász egyesület, a Junibor koncepcióborok sorában született meg az Élvezet után, Tokaj jóivású jellegét igyekszik bemutatni. Alapját a 2002 óta készített pezsgőalapborok adták, amik 2010-re olyan érdekesek lettek, hogy csendes formában is szerették volna megmutatni a fogyasztóknak. Innen ered a név is, hiszen a pezsgők egyensúlyát a savgerinc adja, hasonlóan a délceg lovashoz paripája nyergében.

A bor és a tetovalt lanyok 2

A Délceg így az a friss, üde, gerinces száraz boruk, amely kellemes formában tükrözi a termőhelyet, a mádi karaktert. A szigorú terméskorlátozással, azaz tőkénként 1 kilogramm alatti terheléssel termelt furmint és hárslevelű szőlőt (80-20% arányban) korán szüretelik, kíméletesen bogyózzák és préselik, majd spontán élesztőkkel, természetes módon erjesztik ki borrá acéltartályban, elkerülve a mikrooxidációt, megőrizve a primőr aromákat. A korai szüret és a tartályos erjesztés biztosítja a ropogós gyümölcsös vezető karaktert, amit a háttérben határozottan jelen lévő ásványos mádi jelleg tesz érdekessé és egyedivé. A kézműves készítésnek és a termőhelynek köszönhetően így egy olyan bort kapunk poharunkba, amelyet igazán jó inni akár a nyári melegben is, ugyanakkor mégis komoly és mádi.

Kapcsolódó cikkeink