A Bocuse d’Or Europe részleteiről
Költői hangulata írásban közölt részleteket a Bocuse d’Or Europe budapesti versenyeiről a Magyar Bocuse Akadémia nemrég közzétett sajtóanyagában. Íme!
A Bocuse d’Or Europe több mint egy fontos állomás a 2017-es lyoni Bocuse d’Or világdöntő felé vezető úton. Olyan esemény, amelyre elszánt és lelkes európai séfek gyűlnek össze, hogy a világon egyedülálló megmérettetésen vegyenek részt. Idén Budapesten több ezer szurkoló buzdítása mellett 20 séf fogja tudása és tehetsége legjavát nyújtani.
Ez a 20 résztvevő mind alaposan felkészült versenyző. Hűséges commis-juk és pótolhatatlan coach-uk segítségével már mindegyikük sikeresen vette az akadályokat a nemzeti selejtezőben. Országukat, kultúrájukat, kulináris tradícióikat képviselik, ezt hordozzák magukban, és ebből merítenek az utolsó selejtező 5 órája és 35 perce alatt. Nem bíznak semmit a szerencsére, miközben jól felszerelt saját versenykonyhájukban dolgoznak a közönség előtt. A mozdulatokat a végtelenségig begyakorolták, hogy folyamatosan és precíz időzítéssel végrehajtsák azokat, miközben új életre keltik a dunai kecsegét és kaviárját. Az esemény „szabadprogramja” az első fogás, amelyet tányéron kell tálalni, hogy ne távolodjanak el a való világ éttermi szervizétől. A haltányért 20 legendás séfből álló kóstolózsűrinek szolgálják fel, majd rövidesen követi azt egy hatalmas tál az esemény főattrakciójával, a magyar gímszarvasra előírt versenyfeladat eredményével.
A művészien megformált alkotások a séfek tudásának legjavát tükrözik.
A lelkes szurkolók előtt zajló kétnapos intenzív verseny után csak 11 versenyző szerez jogot a 2017-es lyoni Sirha keretében rendezett világdöntőn való indulásra. Tizenegy séf, akiknek lehetőségük lesz arra, hogy elnyerjék a legnagyobb címet: a Bocuse d’Or-t. Úton a legenda felé!
Kapcsolódó cikkeink
Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >MTÜ: a legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján
Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or…
Tovább olvasom >Továbbjutott a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján
Ahogy arról tegnap már hírt adtunk, a magyar csapat nemcsak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >