A BKIK ajánláscsomagot állít össze a repoharak kezeléséről
A rendezvényeken használt erős falú újrahasználható poharak (repohár) visszaváltásával kapcsolatos visszásságok elkerülésére a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szakmai önszabályozó ajánláscsomagot állít össze a vendéglátóipari vállalkozásoknak – közölte a köztestület kedden az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a fogyasztói felmérés eredményei és a piaci szereplőkkel folytatott egyeztetések alapján április elejéig állítják össze a szakmai ajánláscsomagot, hogy segítsék a vendéglátóipari vállalkozások fogyasztóbarát önszabályozását. A közleményben felidézik, hogy a kamarában tavaly munkacsoport alakult azzal a céllal, hogy önszabályozó piaci megoldást keressen a repohár visszaváltásával kapcsolatos visszásságokra. Ennek részeként 2022 végén felmérték a felhasználók igényeit, az online felmérés kérdőívet egy hónap alatt több mint 4 ezren töltötték ki.
A felmérés szerint a felhasználók számára a legnagyobb problémát a visszaváltási lehetőségek követhetetlensége jelenti
A vendégek leginkább pénzért szeretnék visszaváltani poharukat, de egy repohár-automatát is jó ötletnek tartanának. A legkevésbé népszerű ötletnek a helyszínen hagyandó, de ingyenes repohár bizonyult.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >A magyarok többsége 50 ezer forint alatt költ karácsonyi ajándékokra, a fenntarthatóság fontos szempont, de nem elsődleges
Az ajándékozás az ünnepek elmaradhatatlan hagyománya, de mi az, ami…
Tovább olvasom >ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >