A BKIK a fogyasztás ösztönzésével segítene a vendéglátókon
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyek megsegítésére #újranyitvaBP szlogennel kuponprogramot indított – jelentette be Nagy Elek, a BKIK elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Elmondta, hogy a BKIK a vállalkozások kamarai hozzájárulásából 75 millió forintos szolidaritási alapot hozott létre, amelynek terhére induláskor mintegy 10 ezer fővárosi vendéglátó a pandémia idején helytálló 10 ezer „mindennapi hőst” láthat vendégül 10-50 fős csoportban egy ebédre, vacsorára.
Nagy Elek kiemelte, hogy a szolidaritási alapba a pandémiában kevésbé érintett vállalkozások befizetését is várják, hogy bővülhessen a támogatottak köre.
A kamara programjában a fővárosi vendéglátóipari vállalkozások pályázhatnak a fogyasztásikupon-támogatásra, megjelölve a vendégek körét és számát.
Nagy Elek kitért arra, a fogyasztásösztönző programmal szeretnék megköszönni a pandémia idején nehéz helyzetben helytállók – köztük az egészségügyben, a közszolgáltatásban, az oktatásban, a rendvédelemben dolgozók, és szülők – munkáját is.
A BKIK a program támogatásához nagyköveteket kért fel, akik a sajtótájékoztatón üdvözölték a kamara kezdeményezését, köztük Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Kautzky Armand színművész és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
Semsei Rudolf, étteremtulajdonos arról beszélt, hogy a fővárosi vendéglátóiparban hiányoznak a szakképzett munkavállalók, nehezen térnek vissza, mert tartanak a járvány újabb hullámától. Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a főváros turizmusának visszaépítése nemzetgazdasági érdek, ebben ügyes programokkal, összefogással lehet eredményt elérni.
A BKIK fogyasztásösztönző kampányának és eseményfinanszírozó programjának részletei, valamint a pályázati feltételek június 18-ától a ujranyitvabp.bkik.hu honlapon olvashatók. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
AM: megvannak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első eredményei
Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók védelme 2024 téli ünnepi időszakában…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >Várakozások az USA-ban
Az amerikai Nation’s Restaurant News november eleji cikkében azt taglalta,…
Tovább olvasom >További cikkeink
2024 az új rekordéve a hazai turizmusnak
A kiemelkedő 2023. évi eredményt is csaknem 11%-kal megfejelve minden…
Tovább olvasom >Újabb rekordévet zártak a magyar turisták Horvátországban
A harmadik éve tartó emelkedő ütemnek megfelelően 2024-ben újabb rekordévet…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >