A BKIK a fogyasztás ösztönzésével segítene a vendéglátókon
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyek megsegítésére #újranyitvaBP szlogennel kuponprogramot indított – jelentette be Nagy Elek, a BKIK elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Elmondta, hogy a BKIK a vállalkozások kamarai hozzájárulásából 75 millió forintos szolidaritási alapot hozott létre, amelynek terhére induláskor mintegy 10 ezer fővárosi vendéglátó a pandémia idején helytálló 10 ezer „mindennapi hőst” láthat vendégül 10-50 fős csoportban egy ebédre, vacsorára.
Nagy Elek kiemelte, hogy a szolidaritási alapba a pandémiában kevésbé érintett vállalkozások befizetését is várják, hogy bővülhessen a támogatottak köre.
A kamara programjában a fővárosi vendéglátóipari vállalkozások pályázhatnak a fogyasztásikupon-támogatásra, megjelölve a vendégek körét és számát.
Nagy Elek kitért arra, a fogyasztásösztönző programmal szeretnék megköszönni a pandémia idején nehéz helyzetben helytállók – köztük az egészségügyben, a közszolgáltatásban, az oktatásban, a rendvédelemben dolgozók, és szülők – munkáját is.
A BKIK a program támogatásához nagyköveteket kért fel, akik a sajtótájékoztatón üdvözölték a kamara kezdeményezését, köztük Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Kautzky Armand színművész és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
Semsei Rudolf, étteremtulajdonos arról beszélt, hogy a fővárosi vendéglátóiparban hiányoznak a szakképzett munkavállalók, nehezen térnek vissza, mert tartanak a járvány újabb hullámától. Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a főváros turizmusának visszaépítése nemzetgazdasági érdek, ebben ügyes programokkal, összefogással lehet eredményt elérni.
A BKIK fogyasztásösztönző kampányának és eseményfinanszírozó programjának részletei, valamint a pályázati feltételek június 18-ától a ujranyitvabp.bkik.hu honlapon olvashatók. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Magyar fejlesztésű AI-szoftver írja át a nemzetközi üzleti világot a vendéglátóiparban
A 100%-ban magyar fejlesztésű Everguest Intelligence AI-szoftver nem csupán egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >