A BGE diákja győzött az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte a március 13-án megrendezésre került Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét. A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán megrendezett verseny második helyén Jure Dretnik, míg a harmadikon Tim Guadanigno szlovén hallgatók végeztek.
A három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett, 2010 óta évente rendezett verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak élővilágának megőrzése. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt készítenek el előre meghatározott idő alatt. Az idei megmérettetésen 4 nemzet összesen 7 képviselője, köztük 2 magyar BGE-s hallgató – Pacsai Martin és Tóth Attila – mérte össze tudását. A kelet-európai döntő első helyezettje meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, melyet 2019. június 7-én, az Óceánok Világnapján (World Oceans Day) az UNESCO székházban rendeznek.
(Képünkön a dobogósok, középen Pacsai Martin)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >