A BGE diákja győzött az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte a március 13-án megrendezésre került Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét. A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán megrendezett verseny második helyén Jure Dretnik, míg a harmadikon Tim Guadanigno szlovén hallgatók végeztek.
A három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett, 2010 óta évente rendezett verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak élővilágának megőrzése. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt készítenek el előre meghatározott idő alatt. Az idei megmérettetésen 4 nemzet összesen 7 képviselője, köztük 2 magyar BGE-s hallgató – Pacsai Martin és Tóth Attila – mérte össze tudását. A kelet-európai döntő első helyezettje meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, melyet 2019. június 7-én, az Óceánok Világnapján (World Oceans Day) az UNESCO székházban rendeznek.
(Képünkön a dobogósok, középen Pacsai Martin)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >