A BAT további 60 milliárd forintos beruházásával Pécsen füst nélküli termékek új gyártóközpontja jön létre

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 19. 11:01

A mai napon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel bejelentett befektetés a BAT elkötelezettségét mutatja, hogy csökkentse üzleti tevékenységének egészségügyi hatásait, egy füst nélküli világ megvalósításával. Az új gyártóközpont a cigarettánál kevésbé káros* alternatívák gyártására fog összpontosítani, kiemelve a gyógynövényes hevítőrudak és nikotinpárnák előállítását.

A befektetés eredményeként a pécsi gyártóegység a világ egyik legnagyobb füst nélküli alternatívákat előállító létesítménye lesz. A nagyságrendileg 60 milliárd forintos beruházás az eddigi legnagyobb befektetés, amely a BAT több mint 30 éves magyarországi jelenléte alatt megvalósul.

A jelenlegi nikotinpárna-gyártókapacitás fejlesztésével további 16 gyártósorral bővül a termelési egység. Ezen kívül a tervek között szerepel egy új, 7,500 négyzetméteres gyártócsarnok építése is. Új termelési termékkategóriaként érkezik Pécsre a dohánymentes, gyógynövényes hevítőrudak előállítása.

A BAT jelenleg is a régió egyik legjelentősebb foglalkoztatója, a vállalat kiemelt figyelmet fordít a tehetségfejlesztésre és a toborzásra. A bővítés további 450 új munkalehetőséget teremt Pécsen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselővel tartott sajtótájékoztatón Usman Zahur, a BAT Közép-Európai Régió igazgatója kiemelte: „A több mint 30 éves együttműködésre építve Magyarország és a BAT között, pécsi létesítményünk az egyik legnagyobb füst nélküli alternatívákat előállító globális gyártóközponttá válik. Ez a jelentős beruházás fontos lépés a füst nélküli világ megvalósításában, amely jobb alternatívákat kínál a dohányosoknak a cigarettákhoz képest. A befektetés tovább erősíti Magyarország stratégiai fontosságát hosszú távú terveinkben, miszerint 2035-re a bevételeink 50%-át már az új kategóriás termékek biztosítják. A gyártókapacitásaink, kiemelve a pécsi központot, kulcsfontosságúak a célunk elérésében.”

„A világ egyik legjelentősebb dohányipari vállalata már kis híján ezer embernek ad munkát hazánkban, és a most bejelentett beruházással világossá vált, hogy a vállalat hosszú távú stratégiájában Pécsnek a jövőben is rendkívül fontos szerepe lesz. A mostani beruházás 60 milliárd forintos értékével az egyik legnagyobb egyszeri beruházás a baranyai vármegyeszékhely történelmében”

– tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

* A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink