A BAT a kenderalapú wellness termékeket gyártó Charlotte’s Webbe fektet

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 21. 09:29

A BAT Group mintegy 48,2 millió font (55,2 millió euró) értékű befektetést eszközöl a kenderkivonatból wellness-termékeket gyártó coloradói Charlotte’s Web Holdings nevű, vállalkozásba.

A torontói tőzsdén jegyzett Charlotte’s Web tinktúrákat, alvást, stresszoldást, edzés utáni regenerációt támogató gumicukrot, kapszulákat, helyileg alkalmazható krémeket és testápolókat, valamint kutyáknak szánt termékeket gyárt.

Kingsley Wheaton, a BAT növekedésért felelős igazgatója elmondta: “A Charlotte’s Web vonzó számunkra, hiszen kiváló minőségű termékek széles portfóliójával, szilárd márkaértékkel, kiterjedt kiskereskedelmi jelenléttel és jól működő, hűséges amerikai fogyasztói bázist kiszolgáló B2C e-kereskedelmi platformmal rendelkezik, valamint mélyreható tudományos kutatási eredményeket tud felmutatni.”

“A Charlotte’s Webbe történő befektetés újabb lépés a BAT számára a Better Tomorrow (Egy jobb holnap) megvalósításához szükséges alapok építése során a dohányon és nikotinon túli világ felfedezésében.”

A befektetés átváltható kötvényen keresztül valósult meg, amely jelenleg a Charlotte’s Webben körülbelül 19,9%-os nem ellenőrző tőkerészesedésre váltható.

Jacques Tortoroli, a Charlotte’s Web vezérigazgatója elmondta: “Ez a befektetés olyan finanszírozást biztosít a Charlotte’s Web számára, amely előreláthatólag hozzájárul a mélyebb és szélesebb körű kutatás-fejlesztéshez, amely kulcsfontosságú a folyamatos innováció, a globális jelenlét és a szellemi tulajdonunkat képező portfóliónk továbbfejlesztése szempontjából”.

A Charlotte’s Web termékek több mint 15000 kiskereskedelmi helyszínen, 8000 egészségügyi szakembernél és a vállalat weboldalán kaphatók.

A vállalat által használt kenderkivonatok a természetben előforduló növényi vegyületeket tartalmaznak, többek között kannabidiolt (CBD), CBC-t, CBG-t, terpéneket, flavonoidokat és egyéb vegyületeket.

ESM

Kapcsolódó cikkeink