A bárpult urai
Most induló rovatunkban elsőként Hankószki Mike bártender mutatkozik be.
A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható.
A budapesti Kaa Mixology high end koktélbár head bartendere vagyok, emellett a Campari Group magyarországi márkanagykövetének posztját töltöm be a DunaPro Hungary disztribútor cég égisze alatt.

Az ital legyen funky, de könnyen értelmezhető
A választás feltehetően azért esett rám, mert elhivatott, szenvedélyes és maximalista attitűddel végzem a munkám. 6 éve dolgozom a vendéglátásban. Márkanagykövetnek lenni azt jelenti, hogy termékeinkről elméleti és gyakorlati oktatást, kóstolókat tartok bároknak, és portfóliónk válogatott tételeivel márkamegjelenéseket biztosítok különféle rendezvényeken.
Ambiciózus és tudásra szomjazó szakembernek tartom magam, aki próbál lépést tartani a dinamikusan fejlődő koktélvilággal. Törzsvendégköröm az eddigi mozgalmas karrierem során magam köré gyűjtött emberekből áll: elégedett hazai és külföldi vendégek, exkollégák, barátok, kedves ismerősök.
Szeretem az egyszerű, letisztult, könnyen értelmezhető italokat. Ugyanakkor azt vallom, hogy minden koktélnak rendelkeznie kell olyan elemmel, ami csavar egyet az egészen, amitől „funky” lesz – ez lehet akár ízben, akár látványban. Szerintem a bárvilág mostanában a no low italok, illetve a fenntarthatóság hullámain szörföl. Ezek jelenleg trendi és értékeket képviselő termékek, így könnyedén értékesíthetőek is.
Nincs kedvenc koktélom, azaz inkább több is van – ez hangulatfüggő, időszakosan változik. Most, ha muszáj mondanom valamit, akkor az a vermut-tonik, mert egyszerű, gyorsan elkészíthető és komplex.
Ki tudok emelni viszont egyet a legsikeresebb koktéljaim közül, a Baloo-t.
Ez egy konyak és rum blendalapú milkpunch, amelyhez fűszeres körtepürét és házi falernumot használtam, tetejére pedig amaro keserűvel kombinált sós karamell hab kerül.
Hogy hol látom magam 10-15 év múlva? Szeretnék meghatározó alakja lenni a budapesti bárszcénának, több bár koncepciójáért, itallapjáért felelni, ugyanakkor szívesen tartanék mesterképzéseket a jövő generációjának. //
Kapcsolódó cikkeink
Parázs helyzet
Az elmúlt évek inflációs hatása és az alapvető szükségletek drasztikus…
Tovább olvasom >Mantova: Olasz ízorgia, fűszerekkel
A Fratelli Mantova BBQ termékcsalád új szintre emeli a grillezést. Egész évben, akár grillsütő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Minden idők legjobb anyák napi pezsgőpromóciója – A nap képe
A Törley palackjainak nyakára került a budapesti üzletekben – közel…
Tovább olvasom >Extra-Dry Martini – A nap videója
Az extraszáraz Martini nem egy poén, inkább gin, mint koktél:…
Tovább olvasom >