A barackpálinka volt a Pálinkafesztivál legnépszerűbb itala

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 10. 11:02

A változékony idő ellenére is több mint húszezer látogató volt kíváncsi az V. Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál gasztronómiai kínálatára: a huszonhat főzde nemes pálinkáira, a kolbászkészítők különlegességeire, az Országkolbászra, az orosz ízekre, Igor Presnyakov egyedülálló gitárelőadására, valamint a többi fesztiválfellépő koncertjére, többek között a Kerekes Band nyitónapi örömzenéjére, Ganxsta Zolee-ék jazzelőadására vagy a Karaván Família és barátai közös muzsikájára.

Nagy sikerrel debütált a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál új helyszíne, az Oroszlános udvar, ahol idén először asztalt foglalhattak a vendégek és kényelmesen kóstolhatták végig az étel- és italkínálatot.

A rendezvény szervezői ezúttal az orosz gasztronómiát hívták meg vendégségbe. A házigazda, Nyíri Sándor, Szása széles választékban kínálta az orosz vodkákat és ételeket. Utóbbiak közül azokat, amelyek minden orosz család asztalán terítékre kerülnek a hétköznapok során.

„Sokan kíváncsiak voltak az orosz ízekre, de aminek külön örülök, hogy a legtöbben ismerték az ételeket. Szerencsére nagy érdeklődés mutatkozott nemcsak a pálinkák, hanem a jó minőségű vodkák iránt is.” – mondta az Arany Kaviár séfje, Szása.

A neves cukrászok által minden évben megalkotott Országtorta ötletéből kiindulva az Almárium Bisztró neves séfek összefogásával idén először elkészítette a Fesztiválra az Országkolbászt, amely kivételes sikert aratott. A szürkemarha- és mangalica hússal töltött étel egyedi fűszerezéssel készült, amely mellé a látogatók helyben sütött köles cipót és házilag készített sárgabarackos mustárt kaptak.

A fesztiválra még az éppen Magyarországra látogató orosz miniszterelnök-helyettes, Viktor Alekszejevics Zubkov is kilátogatott, aki életében először kóstolta meg a pálinkát.

Igor Presnyakov két estén keresztül szórakoztatta a közönséget akusztikus gitárján. A YouTube sztár többek között AC/DC, Guns n’Roses, Red Hot Chili Peppers, Shakira, Lady Gaga dalokat adott elő sajátos stílusban.

A hazánkban most startoló kávémárka, a Caffé Cagliari és a Rézangyal közös „munkájából” egy igazi különlegességet is megkóstolhattak a látogatók az Olaszországban népszerű Corretto (espresso és grappa) mintájára. Az espresso kávét Rézangyal, Márton és Lányai, illetve Békési párlatokkal szervírozták a készítők.

A négynapos, készpénzmentes, OTP Maestro® PayPass™ kártyás fesztivál alatt a több mint húszezer látogató kedvenc pálinkája a barack lett, amely egyben a tavaszi Budapesti Pálinkafesztivál főszereplő gyümölcse lesz.

Kapcsolódó cikkeink