A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a térség gasztronómiáját magasabb szintre emelnék, miközben a szezonalitásból fakadó kihívásokat is – különösen a munkaerőhiányt és a szakképzett utánpótlás hiányát – kezelni szeretnék. A közelmúltban létrehozott Balatoni Kulináris Műhely jól illeszkedik a magyar szakképzés megújításának programjához, ami egy teljesen új képzési formát is jelent, de országos modellt is képvisel.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A kezdeményezést helyi szakemberek indították azzal a céllal, hogy a térségben tanuló diákok színvonalas oktatásban részesüljenek, és hosszú távon helyben találják meg jövőjüket. A Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. a Siófoki Szakképzési Centrum, több neves étterem és egy szálloda együttműködésében jött létre, és ma már tizennégy tulajdonossal működik. Egy teljesen új, gyakorlatorientált képzési modell bevezetését tűzték ki célul, amely országos mintaként is szolgálhat.
Kapcsolódó cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >Promóció 2025: egyszerűség, adat, élmény
A Promóciók napjának nyitóelőadását Barna Tamás, a Republic Group tulajdonos-ügyvezetője…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >