A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a térség gasztronómiáját magasabb szintre emelnék, miközben a szezonalitásból fakadó kihívásokat is – különösen a munkaerőhiányt és a szakképzett utánpótlás hiányát – kezelni szeretnék. A közelmúltban létrehozott Balatoni Kulináris Műhely jól illeszkedik a magyar szakképzés megújításának programjához, ami egy teljesen új képzési formát is jelent, de országos modellt is képvisel.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A kezdeményezést helyi szakemberek indították azzal a céllal, hogy a térségben tanuló diákok színvonalas oktatásban részesüljenek, és hosszú távon helyben találják meg jövőjüket. A Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. a Siófoki Szakképzési Centrum, több neves étterem és egy szálloda együttműködésében jött létre, és ma már tizennégy tulajdonossal működik. Egy teljesen új, gyakorlatorientált képzési modell bevezetését tűzték ki célul, amely országos mintaként is szolgálhat.
Kapcsolódó cikkeink
Siófok volt a legnépszerűbb úti cél az idén nyáron is
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Legekkel zárta az idei hajózási főszezont a Balatoni Hajózási Zrt.
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Őszi hajózási szezon vette kezdetét a Balatonon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tele ízzel, ritmussal és tradícióval nyitott meg a Paprika Revue House
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Siófok volt a legnépszerűbb úti cél az idén nyáron is
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >2026-ban újra SIRHA Budapest – Magyar Pizza Bajnoksággal
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >