A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a térség gasztronómiáját magasabb szintre emelnék, miközben a szezonalitásból fakadó kihívásokat is – különösen a munkaerőhiányt és a szakképzett utánpótlás hiányát – kezelni szeretnék. A közelmúltban létrehozott Balatoni Kulináris Műhely jól illeszkedik a magyar szakképzés megújításának programjához, ami egy teljesen új képzési formát is jelent, de országos modellt is képvisel.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A kezdeményezést helyi szakemberek indították azzal a céllal, hogy a térségben tanuló diákok színvonalas oktatásban részesüljenek, és hosszú távon helyben találják meg jövőjüket. A Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. a Siófoki Szakképzési Centrum, több neves étterem és egy szálloda együttműködésében jött létre, és ma már tizennégy tulajdonossal működik. Egy teljesen új, gyakorlatorientált képzési modell bevezetését tűzték ki célul, amely országos mintaként is szolgálhat.
Kapcsolódó cikkeink
Felelősen a jövőért
A Smurfit Westrock elkötelezetten támogatja Párkány városát, és aktívan részt…
Tovább olvasom >Lassul a növényi húsalternatívák piaca – visszavonulót fúj a brit Tesco
Várhatóan nem teljesíti a brit Tesco azt a 2020-ban kitűzött…
Tovább olvasom >Dohányboltok: kevesebb termék, koncentrált forgalom, új növekedési utak
A nemzeti dohányboltok FMCG-forgalma – tehát a dohánytermékeket nem tartalmazó…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az utazás jövője: mesterséges intelligencia válthatja le az utazási irodákat
A turizmus világszerte robbanásszerűen növekszik, különösen Ázsiában, ahol a bővülő…
Tovább olvasom >Nyári nosztalgia – A nap képe
Időszerű képsorozat: sörreklámok, amik között a legújabb is vagy 60…
Tovább olvasom >