A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a térség gasztronómiáját magasabb szintre emelnék, miközben a szezonalitásból fakadó kihívásokat is – különösen a munkaerőhiányt és a szakképzett utánpótlás hiányát – kezelni szeretnék. A közelmúltban létrehozott Balatoni Kulináris Műhely jól illeszkedik a magyar szakképzés megújításának programjához, ami egy teljesen új képzési formát is jelent, de országos modellt is képvisel.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A kezdeményezést helyi szakemberek indították azzal a céllal, hogy a térségben tanuló diákok színvonalas oktatásban részesüljenek, és hosszú távon helyben találják meg jövőjüket. A Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. a Siófoki Szakképzési Centrum, több neves étterem és egy szálloda együttműködésében jött létre, és ma már tizennégy tulajdonossal működik. Egy teljesen új, gyakorlatorientált képzési modell bevezetését tűzték ki célul, amely országos mintaként is szolgálhat.
Kapcsolódó cikkeink
Szinte felforrt a Balaton vize
Az Időkép legfrissebb mérései szerint a Balaton több pontján is…
Tovább olvasom >Balatoni Turizmus Szövetség: ideje komolyan venni az úszástudás fontosságát!
Ideje komolyan venni az úszástudás fontosságát – figyelmeztetett a Balaton-átúszás…
Tovább olvasom >Balaton vs. horvát tengerpart: hol éri meg jobban dolgozni 2025 nyarán?
Miközben a balatoni szezonmunkák többsége nettó 2 000–2 800 forintos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutatás: Óriási a szakadék a turisták környezettudatossága és valós utazási szokásai között
Bár egyre több turista vallja magát környezettudatosnak, utazási szokásaikban ez…
Tovább olvasom >Csak egyszerű alapanyagokból! Vágod? – A nap videója
Főleg tofu és uborka. De ahogy tálalják… Persze késkezelésből azért…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >