A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es 6 puttonyos aszúja nyerte a Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át – tájékoztatta a gasztronómiai fesztivált szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. az MTI-t.
A kiváló desszertbort a 154 benevezett tétel közöl választotta a legjobbnak, így Szeged Város Borának a szakmai zsűri, amelynek munkáját a tavaly a Borászok Borásza címet elnyerő Bárdos Sarolta, a Tokaj-Nobilis alapítója felügyelte. A borokat 100 pontos rendszer alapján értékelték, a legmagasabb pontszámot elért bor kapta a város elismerését.
A legjobb vörösbor címet a Vinatus Szőlőbirtok és Pincészet 2018-as Cabernet Franc-jáért ítélték oda. A bírálók a vakkóstoláson a legjobb fehérbornak a Gedeon Birtok 2023-as Diófás Rajnai Rizlingjét választották, a legjobb rozé pedig a Csanádi Szőlőbirtok 2024-es Cabernet Sauvignon rozéja lett.
Külön kategóriában értékelték a habzóborokat és pezsgőket is, ezek közül a Szentpéteri Borpince 2023-as Blanc de Noirja nyerte el leginkább a bírálók tetszést. A desszertborok közül a legjobbnak a Tolcsva-Bor Kft. 2017-es 5 puttonyos Tokaji Aszúját választották a szakemberek. A társadalmi zsűri elismerését a Holdvölgy 2011 Signature birtokszelektált édes borkülönlegessége kapta.
A Szegedi Borfesztiválon, az ország legnagyobb borászati seregszemléjén idén 160 borász várja a több tízezer látogatót. A borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják vasárnapig a közönséget.
Kapcsolódó cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság jóváhagyta a kőszegi borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését
Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi Kőszeg, illetve Kőszegi név…
Tovább olvasom >Történelmi döntés: az Európai Bizottság jóváhagyta az első fenntarthatósági áregyezséget a borágazatban
Az Európai Bizottság első alkalommal foglalt hivatalosan állást egy fenntarthatósági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >„Ez egy politikai termék” – Az árrésstopról és a kiskereskedelem válságáról beszélt az MNKSZ főtitkára
Szakmailag nem indokolható, mégis maradhat – így foglalható össze az…
Tovább olvasom >Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >