A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es 6 puttonyos aszúja nyerte a Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át – tájékoztatta a gasztronómiai fesztivált szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. az MTI-t.
A kiváló desszertbort a 154 benevezett tétel közöl választotta a legjobbnak, így Szeged Város Borának a szakmai zsűri, amelynek munkáját a tavaly a Borászok Borásza címet elnyerő Bárdos Sarolta, a Tokaj-Nobilis alapítója felügyelte. A borokat 100 pontos rendszer alapján értékelték, a legmagasabb pontszámot elért bor kapta a város elismerését.
A legjobb vörösbor címet a Vinatus Szőlőbirtok és Pincészet 2018-as Cabernet Franc-jáért ítélték oda. A bírálók a vakkóstoláson a legjobb fehérbornak a Gedeon Birtok 2023-as Diófás Rajnai Rizlingjét választották, a legjobb rozé pedig a Csanádi Szőlőbirtok 2024-es Cabernet Sauvignon rozéja lett.
Külön kategóriában értékelték a habzóborokat és pezsgőket is, ezek közül a Szentpéteri Borpince 2023-as Blanc de Noirja nyerte el leginkább a bírálók tetszést. A desszertborok közül a legjobbnak a Tolcsva-Bor Kft. 2017-es 5 puttonyos Tokaji Aszúját választották a szakemberek. A társadalmi zsűri elismerését a Holdvölgy 2011 Signature birtokszelektált édes borkülönlegessége kapta.
A Szegedi Borfesztiválon, az ország legnagyobb borászati seregszemléjén idén 160 borász várja a több tízezer látogatót. A borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják vasárnapig a közönséget.
Kapcsolódó cikkeink
A borász szerint nem elég jó bort készíteni – élményt is kell adni
A borász szakma sokáig a szenvedélyről, a hagyományról és a…
Tovább olvasom >A balatoni borok összekötik a múltat és a jelent, a termelőt és a fogyasztót
A bor nemcsak nemzetgazdasági tényező, hanem kultúra, történelem, az emberi…
Tovább olvasom >A balatoni borok összekötik a múltat és a jelent, a termelőt és a fogyasztót
A bor nemcsak nemzetgazdasági tényező, hanem kultúra, történelem, az emberi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >