Remekelt az online kiskereskedelem

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 04. 11:30

Húsz százalékkal nőtt 2015-ben 2014-hez képest a belföldi internetes kereskedelem – idézi a Világgazdaság összeállítását a tozsdeforum.hu.

internet

A Világgazdaság által megkérdezett cégek közül az Extreme Digital Zrt. online értékesítési árbevétele várhatóan 50 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest. A csomagszám 60-70 százalékkal nőtt, ami azt jelenti, hogy az átlagos vásárlási érték csökkent. Ez azzal függhet össze, hogy sokan már a hétköznapi bevásárlásaikat is a neten intézik – mondta Várkonyi Balázs, a cég vezérigazgatója.

2014-hez képest százezres nagyságrendben nőtt tavaly a felhasználószám a Libri és a Bookline/Shopline márkáknál – mondta Deák András üzletfejlesztési igazgató. A társaságnál 5-10 százalékos bővülés lehet a könyvértékesítés terén, más üzletágban akár 15-20 százalék is.

A Tchibo webáruházának magyarországi forgalma 2015-ben 20-25 százalékkal nőhetett. Az online forgalom már nagyobb bevételt hoz a cégnek, mint a tíz hagyományos bolt – mondta Németh Norbert e-kereskedelmi igazgató. (tozsdeforum.hu)

Kapcsolódó cikkeink