7,7 millió forint adomány az Élelmiszerbanknak

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 08. 20. 13:58

A Tesco és a Mars május 16-tól május 30-ig tartó akciója során a vásárlóknak köszönhetően összesen 7,7 millió forintot adományozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amely a felajánlásból élelmiszercsomagok összeállítását és a nélkülözőkhöz való eljuttatását finanszírozza.

A vásárlók a kijelölt Tesco hipermarketek polcain található Mars termékek, például rágógumik, csokoládék, állateledelek vagy szószok megvásárlásával támogathatták a rászoruló családokat. Az akció során a Mars felajánlotta minden, az akcióban szereplő eladott termék árának egy százalékát, melyet a Tesco ugyanekkora összeggel kiegészített. A termékek értékesítéséből összesen 7,7 millió forinttal támogatták a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az összegből összesen közel 140 000 – a vállalati partnerei által adományozott – nem értékesíthető, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszerekből álló csomag összeállítását és azok rászorulókhoz való eljuttatását finanszírozza. //

Kapcsolódó cikkeink