7 milliárd forintos beruházással fejleszti gyártókapacitását a Dreher Sörgyárak
Korábbi energiahatékonysági beruházásai után 7 milliárd forintból fejleszti tovább a Dreher kőbányai gyárát az Asahi anyavállalata és regionális központja. Az új gyártócsarnok és modern labor kialakításával, valamint a mai kor egyik legmodernebb gyártósorának üzembehelyezésével 120 százalékkal növelik meg az alumínium dobozos sörök előállítási kapacitását, lehetőséget teremtve ezzel akár az exportra is. A vállalat ezzel a fejlesztéssel is közelebb kerül a fenntarthatósági célszámaihoz a termékek fajlagos karbonlábnyomának vonatkozásában.
Az új alumínium dobozos gyártósor lehetővé teszi, hogy a Dreher tartani tudja az alkoholmentes portfoliójával kapcsolatos ambiciózus terveit. Az egység és a hozzá tartozó új minőségbiztosítási labor a legújabb technológia felhasználásával készült el, az esetleges hibajelenségeket a mérnökök valós időben, akár távoli eléréssel is észlelhetik és javíthatják majd. A fejlesztést a vállalat EU-s vagy állami pénzügyi támogatás nélkül, önerőből, Magyarország Kormányának döntése alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként valósította meg.
A Dreher a beruházástól kevesebb fajlagos energiafelhasználást, illetve a gyártás karbonlábnyomának csökkenését is várja. Emellett az új sor megújuló forrásból származó csomagoló alapanyag kezelésére és tisztán karton csomagolt multipack gyártására is képes lesz, teljesen elhagyva a műanyag csomagolást.
„A Drehertől-Dreherig filozófiánk lényege, hogy az alapítóink hagyományaihoz hűen folyamatosan keressük a fejlődés és megújulás lehetőségét. Így tudjuk biztosítani, hogy Magyarország egyik legrégebbi vállalata a jövőben is sikeresen működhessen és kompromisszumok nélkül készíthesse termékeit. Az alapos tervezési munka után 2021 nyarán kaptuk meg tulajdonosunk, az Asahi Group Holding és az Asahi Europe & International jóváhagyását a 18,5 millió eurós beruházásra. 2022 elején rendeltük meg a gyártást új szintre emelő gépsort és a szigorú laboratóriumi tesztek után idén nyáron várhatóan már teljes kapacitással tudjuk használni az egységet”
– mondta el Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
NIQ: Nem hátba veregetésre, mentorfigurákra van szüksége a fiataloknak
Egy átlagos magyar felnőtt a családján és a munkahelyén kívül…
Tovább olvasom >Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >20 éve a siker fokmérője – Idén kétszeresen ünnepel a Superbrands Magyarország
2004 a nagy kezdetek éve volt. A Google bevezette a Gmailt,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >