65 millió euróból bővíti írországi hálózatát a SPAR, EUROSPAR

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 15. 09:01

A SPAR és az EUROSPAR 2025-ig 60 új üzlettel tervezi bővíteni közös írországi hálózatát, így az ország összes üzleteinek száma 525-re emelkedik.

A projekthez a BWG Foods, valamint a független SPAR és EUROSPAR kiskereskedők 65 millió eurós beruházást eszközölnek.

A SPAR és az EUROSPAR egyesített hálózatában a kiskereskedelmi forgalom 2022-ben meghaladta az 1,6 milliárd eurót (4,5%-os növekedés az előző évhez képest).

A SPAR és az EUROSPAR 2023-ban 1,67 milliárd eurós árbevételt remél a megnövekedett fogyasztói kiadásoknak és az ebben az időszakban megnyíló új üzletekből származó bevételeknek köszönhetően.

A BWG Foods számos potenciális zöldmezős és barnamezős területet azonosított az új üzletek számára, és az írországi nagyvárosok közelében épülő új lakóövezetek újonnan formálódó közösségeire fog összpontosítani.

Az új üzletek több mint 1100 új munkahelyet teremtenek – jegyezte meg a kiskereskedő.

Emellett a SPAR és az EUROSPAR több mint 100 meglévő üzlet korszerűsítését is tervezi Írország-szerte. Az újjáépítési terv magában foglalja az EUROSPAR szupermarket-formátum új boltdizájnjának bevezetését, amely számos alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást célzó, a hűtési technológiát, napelemes berendezéseket és újrahasznosított felszereléseket érintő intézkedést jelent.

ESM

Kapcsolódó cikkeink