58 milliós támogatás a szakképző centrumoknak

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 12. 11:00

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevételű, piacvezető, debreceni székhelyű Daniella Villamosság számára mindig fontos volt mások segítése. 

12 szakképzési intézménynek, összesen 58 millió forint értékben 16 ajándékcsomagot juttatott el

A többszörös Magyar Brands és Business Superbrands-díjas cég fennállása óta, már számtalanszor jótékonykodott, 2022-ben pedig útjára indította saját, Daniella Villamosság Talentum Alapítvány névre keresztelt alapítványát. 

A szervezet a 2023/2024 – es tanévben 12 szakképzési intézménynek, összesen 58 millió forint értékben 16 ajándékcsomagot juttatott el, ezzel több, mint 1300 villamossági szakemberjelölt képzéséhez járulhatott hozzá.  Az alapítvány 2024. június 12-én, a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai jövőbeli oktatását támogató, 7 500 000 Ft értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

Daniella gondoskodik a jövő nemzedékéről

 A cég nagy hangsúlyt fektet a magas színvonalú oktatásra, az utánpótlásképzésre, valamint arra, hogy hozzájáruljon a magyar gazdaság fejlődéséhez. Ez a szemlélet emelkedett új szintre a Daniella Villamosság Talentum Alapítvány 2022-es megalapításakor.

A Daniella Villamosság Talentum Alapítványának célja, hogy hazánkban és nemzetközi tekintetben egyaránt támogassa a műszaki szakmai területeken folyó oktatási, kutatás és fejlesztési tevékenységeket. Lehetőséget ad a tudástranszfer létrejöttére a műszaki képzésben résztvevők, oktatók és együttműködők, valamint az e területen már működő cégek számára. Ennek köszönhetően a piaci ismeretek, technológiai innovációk, környezettudatos és modern megoldások megismerésére és elsajátítására teremt lehetőséget. 

Az alapítvány ösztöndíja pedig a tehetséges tanulókat és hallgatókat, a jövő legkiválóbb szakembereit segíti a tanulmányi előmenetelükben. 

  „A Daniella Villamosság Talentum Alapítvány létrehozása a cég CSR stratégiájának egyik fontos mérföldköve volt.  A vállalat és az alapítvány célja, hogy a termékeivel a magas színvonalú szakképzéshez, a fiatalokat a kor kihívásaira felkészítő szakmai mentor legyen. Az alapítvány a mai napon a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola számára átadott adományával, a Fejér vármegyei városban tanuló diákok képzéséhez járult hozzá. A Daniella Villamosság és alapítványa számára külön öröm, hogy együttműködő partnereivel a Schneider Electric-kel és a Phoenix Contact-tal eltérő helyzetű és karriertervű fiataloknak biztosít fejlődési lehetőséget.”

emelte ki Nagy Tamás, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kapcsolódó cikkeink