5500 Ft – ennyibe kerül egy sör a katari foci vb-n

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 18. 10:51

Miután a katari királyi család a FIFA-t megkerülve a foci világbajnokság előtt pár nappal váratlanul mégis betiltatta az alkoholt, a főszponzor Budweiser mellett a szurkolók is igen bosszúsak lettek. A VIP-szekcióban azért hozzá lehetett jutni végül a nedűhöz, igaz, aranyáron.

Dobozból „csapolták” a sört Katarban

„A fesztiválfaluban tényleg simán lehetett haladni, és annak ellenére, hogy alapesetben Katarban alkoholtilalom van, a sörkimérés is bámulatos gyorsasággal ment. Egy hosszú, kígyóztatott sorba kellett beállni, hogy a két, körülbelül 50 méter hosszú pult valamelyikénél köthessünk ki. Öt perc alatt már ott is voltunk, majd az észvesztő tempót diktáló pultosok egy percen belül elénk is rakták a teljesítménytúránk miatt biztosan megérdemelt sört. Teljesen idegbeteg dolog, amit ők és a segédeik műveltek: ipari sebességgel töltögették meg a korsókat a dobozokból, ami jobb húzás, mint a csapolással ügyetlenkedni.”

– számolt be a Telex munkatársa friss cikkében.

„Egy korsó Budweiser, sajnos nem a cseh típusú, 50 katari riálba, azaz 5500 forintba került, és ökölszabály, hogy egy ember csak maximum négyet vett. Ezt sokan úgy értelmezték, hogy mind a négyet magukba döntötték, minek álljanak kétszer sorba. A „vizezik a fesztiválsört” konteó most fel sem merülhetett, mert dobozból töltögettek, de az édeskés vb-sört kortyolva arra a jutottam, hogy alig felismerhető alkoholossága van”

– írta.

Kapcsolódó cikkeink