5,4%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 03. 15. 09:15

A KSH adatai szerint 2019. januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,4%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 6,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,2%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az idei év első hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 5,4%-kal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3,9%-kal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77%-át adó élelmiszerjellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 5,4%-kal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,7%-kal csökkent. A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 21%-kal nőtt.

2019. januárban az országos kiskereskedelmi forgalom 47%-a az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes üzletekben, 37%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott. //

Kapcsolódó cikkeink