Tovább erősödött a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 04. 11:50

Augusztusban folytatódott a kiskereskedelmi forgalom növekedése, a bolti értékesítés változatlan áron számolva 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a júliusi 4,2 és a júniusi 5,2 százalékos emelkedés után. A naptárhatástól megtisztított adat augusztusban megegyezett a kiigazítatlan mutatóval – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Továbbra is a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletek forgalma mutatta a legnagyobb, 7,7 százalékos növekedést, de az üzemanyag-eladások naptárhatástól megtisztított 2,6 százalékos emelkedése némileg elmaradt az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalmának 2,9 százalékos bővülésétől.
Idén január-augusztusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 4,0 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. A nyers adat 4,1 százalékos növekedést mutat. Az első nyolc hónapban is a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletek forgalma mutatta a legnagyobb, 6,8 százalékos növekedést, az üzemanyag-eladások naptárhatástól megtisztított 3,2 százalékos emelkedése is meghaladta az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalmának 2,3 százalékos bővülését.
Az augusztusi kiskereskedelmi forgalomról október 24-én közli a részletes adatokat második becslése alapján a KSH. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink