40 éve támogatják gyermekeink játékos tanulását

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 05. 10:46

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a LEGO® DUPLO® márka, amely már 1975 óta a legfiatalabb korosztály, a 1,5 és 5 év közötti gyermekek számára kínál biztonságos és kreatív játékokat. A Lego kizárólag nyíregyházi gyárában készülő építőkockák kínálatában idén nyáron azok a játékok kapják a főszerepet, amik segítik a gyermekeket abban, hogy játék közben jobban megismerjék a világot.

40 eve tamogatjak... 1

A Lego Duplo elmúlt negyven évében számtalan témájú szett debütált sikerrel a gyermekek és szülők körében, de a kisállatos témájú játékok örökzöld kedvencnek számítanak. Egyes szettek az aktuális Lego Duplo játékok közül is az állatok világába kalauzolnak, így lehetőséget kínálva a kicsiknek, hogy az első, valódi találkozást megelőzően ismerkedjenek meg az állatokkal a játékon keresztül. Emellett a kalandvágyó gyermekek igazi kis kertészekké* vagy fagyi árussá** válhatnak a Duplo különleges, nyári tematikájú építődobozaival, amelyeket praktikus csomagolásuknak köszönhetően könnyen magunkkal vihetünk a családi nyaralásra.
„Egy nemrégiben végzett pszichológiai kutatás rámutat: a mostani gyermekeknek heti 8 órával kevesebb idejük van játszani, mint a húsz évvel ezelőtti generációnak. A képzelőerőt serkentő, építő jellegű játékok szerepe így különösen fontos. Szakértők bizonyították2, hogy azok a bölcsődés és óvodás gyermekek, akik képzelőerejük használatával kreatívabb építményeket alkottak, iskolás korukban jobban és folyékonyabban sajátítottak el olyan készségeket, mint az olvasás – mondta Csetényi Zsuzsanna, a Lego Hungária Kft. marketing vezetője. „Épp ezért különösen fontos, hogy ebben a tanulásra fogékony időszakban a gyermekek kezébe olyan játékokat adjunk, amelyek a kreativitásukat, finom motorikus mozgásukat, értelmi és érzelmi képességeiket is igénybe véve segítik fejlődésüket” – tette hozzá.
A Lego Duplo termékek a fejlesztés során számos tesztelésen esnek át, annak érdekében, hogy a szettek a felnőttkori kreativitásra serkentő tulajdonságokat fejlesszék, erősítsék az önkifejezés, az önmegvalósítás és a konfliktuskezelés képességét.
Az első Duplo kockák 1969-ben gördültek le a gyártósorokról, azonban a Lego kisgyermekeknek szánt termékcsoportja 1975-ben, pontosan négy évtizede vált külön márkává. A hagyományos kockáknál kétszer szélesebb és hosszabb elemek kifejezetten a legkisebbeknek készültek: apró kezeik számára ideális méretűek és biztonságosak a mindennapi játékhoz.
Az ötéves korig ajánlott játékok különlegessége, hogy figuráin keresztül olyan témákat és szituációkat kínál, melyek révén a szülők biztonságos módon készíthetik fel a gyermekeket az olyan helyzetekre, mint amilyen egy kirándulás, vagy a szabadtéri pihenés.
A világ egyetlen Lego Duplo elemeket gyártó létesítménye a 133 000 négyzetméteren elterülő nyíregyházi Lego gyár, ahol több mint 100 különféle Lego Duplo figurát készítenek és naponta több mint 5 millió Lego Duplo kockát gyártanak. A hazánkban gyártott játékok világszerte több millió kisgyermek játékos fejlődéséhez járulnak hozzá.
Néhány érdekes információ a Lego Duplo kapcsán
– Négy évtizede, 1975 óta létezik külön márkaként a kizárólag hazánkban gyártott Lego Duplo
– Idén nyáron a hétköznapi világ felfedezését és megismerését segítik a Duplo játékok
– 1,5 és 5 éves kor között kiemelt szerepe van a játékoknak a tanulási folyamatban
– Manapság heti 8 órával kevesebb idejük van játszani a gyermekeknek, mint a húsz évvel ezelőtt, ezért is fontos a megfelelő játék kiválasztása

Kapcsolódó cikkeink