40 éve Magyarországon a Coca-Cola

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 06. 27. 08:00

Negyven éve van jelen Magyarországon a Coca-Cola – erről emlékezett meg június 17-én, sajtótájékoztató keretében a Coca-Cola Magyarország.Az üdítőital 1886. május 8-án Atlantában, Georgiában született. Dr. John Pemberton – egy igen elismert orvos és patikus – keverte ki az első Coca-Cola szirupot. Az ital azóta nem tartalmaz hozzáadott tartósítószert és mesterséges aromát. A Coca-Cola az összetevők egyedi keverékétől különleges, attól, ahogyan összeállnak az egyetlen és eredeti Coca-Cola ízzé.
Magyarországon pontosan negyven évvel ezelőtt, 1968-ban jelent meg. Az első palack 1968. június 17-én hagyta el a Magyar Likőripari Vállalat Kőbányai Likőrgyárát. A Coca-Cola volt az első, a háború után Magyarországon előállított amerikai termék.
Ma a dunaharaszti székhelyű, két palackozóüzemet és tíz regionális elosztóközpontot működtető cég 1400 dolgozót foglalkoztat. A vállalat mostanáig 100 milliárd forintot meghaladó összeget fordított magyarországi gyártókapacitásának kialakítására és fejlesztésére.

Kapcsolódó cikkeink