300 millió darabbal kevesebb Tesco szatyor

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 05. 00:04

A Tesco példamutató módon arra ösztönzi vásárlóit, hogy az eldobható bevásárlótáskák helyett más, környezettudatos megoldást válasszanak.

Az áruházlánc olyan, „örökzöld” táskákat kínál, amelyeket csak egyszer kell megvásárolni, utána szükség esetén mindig térítésmentesen újra cserélhetők. Az eldobható táskák felhasználásának visszaszorítására péntektől minden áruházban fizetőssé teszik a nejlonszatyrokat.
A Tesco vállalati felelősségvállalási programjában kiemelten fontos helyet foglal el a környezet védelme. A lánc arra ösztönzi vásárlóit, hogy minél kevesebb eldobható nejlonszatyrot használjanak. Ennek érdekében 2005 óta széles választékban kínál ún. „tartós táskákat”, melyek közül az „örökzöld” táska különlegessége, hogy csak egyszer kell 49 forintért megvásárolni. Ezt követően ugyanis megrongálódás vagy elhasználódás esetén a vásárló kérésére ingyen kicserélik azt, a leadott használt szatyrot pedig újrahasznosítják. Annak érdekében, hogy minél több vásárló álljon át a környezettudatos, többször használható bevásárlótáskák használatára, a Tesco minden hazai áruházában fizetőssé teszi a műanyag bevásárlótáskákat. A Tesco az elmúlt évben tesztjelleggel számos áruházában vezette be a fizetős szatyrok rendszerét. Ezekben az üzletekben azt tapasztalták, hogy a fogyasztás közel 90 százalékkal visszaesik, ha nem ingyen kapják a vásárlók a tasakokat. Ezzel az intézkedéssel a Tesco egy év alatt közel 300 millió darab nejlonszatyortól kíméli meg a környezetünket. A nejlonszatyrok ezentúl egységesen öt forintért vásárolhatók meg a pénztáraknál – tartalmazza a cég közleménye.
Kapcsolódó cikkeink