30 éves a Coninvest

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 11. 11. 08:36

A jelenleg még Budaörsön működő, konyhatechnológiával, belsőépítészettel és szervizszolgáltatással foglalkozó Coninvest cégcsoport idén ünnepli 30. születésnapját.

Kertész Mirjam tulajdonos-ügyvezető igazgató a Coninvest vezetőivel

A hazai vendéglátásban jól ismert cég nevéhez csak az elmúlt pár évből olyan projektek fűződnek, mint a Bosch Budapest Innovációs Kampusz 4000 adagos főzőkonyhája, az Onyx Műhely látványkonyhája, vagy a Matild Palace – Luxury Collection Hotel konyhája. Az elmúlt időszak dinamikusan fejlődése okán a vállalkozás vezetői 2021-ben egy minden igényt kielégítő, modern, rugalmasan alakítható terekkel rendelkező, saját fejlesztésű ingatlanberuházás mellett döntöttek.

A Coninvest Konyhatechnológia Kft. 2021.07.12-én támogatási kérelmet nyújtott be a GINOP Plusz-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívás keretén belül. A 46.69 ’08 Egyéb m.n.s. gép, berendezés nagykereskedelme tevékenység fejlesztése érdekében ingatlan fejlesztésre, új eszközök beszerzésére kerül sor. A felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által került meghirdetésre. A megítélt feltételesen vissza nem térítendő 134,55 millió forint támogatási összeget az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat biztosítja.

„Álmodtunk egy nagyon nagyot, nyugat-európai mintára egy autópályáról látható, igazán színvonalas cégközpontot, ahol a műhelyünk, az alkatrészraktárunk, az irodáink, a tárgyalóink, a látványkonyhánk, minden egy helyen megtalálható. Ide egy olyan egy terű, 300 nm-es multifunkcionális bemutatótermet terveztünk, ahol akár 50 főt is könnyedén tudunk fogadni, workshop-okat, továbbképzéseket tartani, rendezni” – mondta a sajtótájékoztatón Kertész Mirjam, a Coninvest ügyvezető igazgatója.

Az új cégközpont 1600 négyzetméteren várja a partnereket

Az új cégközpont építése során a Coninvest a fenntarthatóságot elsődleges szempontként kezeli. A Fézler Zsolt építész által megálmodott futurisztikus, irodai gémkapocs által inspirált forma mögött olyan megoldások találhatóak, mint a nyitás- és jelenlét-érzékelőkkel rendelkező okos irodák, amelyek automatikusan lekapcsolják a világítást, a fűtést és a klímát. A céges autóflotta jövőbeli fejlesztésére gondolva két elektromos autótöltő már telepítésre került, a második ütemben pedig tervben van egy napelemes autóparkoló árnyékolás megvalósítása is.
A beruházás átadása 2023 tavaszán várható.

Kapcsolódó cikkeink