29 Tesco sajátmárkás termékkel bővült a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyesek száma

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 07. 11:51

A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyrendszer megújulásának köszönhetően ezentúl a kereskedelmi láncok sajátmárkás élelmiszerei is elnyerhetik a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Védjegyet. Így került sor arra, hogy a Tesco hat beszállítójának 29 terméke is jogosulttá vált a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy használatára. A követelmény nem változott, a sajátmárkás termékek esetében is meg kell felelni a KMÉ rendszer szigorú minőségi követelményeinek.

Tesco-Kivalo Magyar Elelmiszer

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár csütörtökön, a budaörsi Tescóban megrendezett KMÉ díjátadón kifejtette, hogy a Földművelésügyi Minisztérium a magas hozzáadott értéket képviselő, sajátmárkás termékek Kiváló Magyar Élelmiszer Védjeggyel történő megkülönböztetését kiemelten fontosnak tartja. Ugyanis a KMÉ védjegyes termékek esetében a fogyasztó állami garanciát, egyfajta biztosítékot kap arról, hogy az általa vásárolt termék valóban kiemelkedő minőségű.

A díjátadón az államtitkár üdvözölte, hogy a Tesco erősíti a termelőkkel, a hazai gyártó cégekkel való együttműködését, a díjátadón a Tesco mind a hat, KMÉ védjegyes élelmiszert gyártó beszállítója is képviseltette magát.

Dr. Bognár Lajos, helyettes államtitkár, a KMÉ rendszer tanúsítója elmondta: az, hogy egy termék jó, még nem elegendő a védjegy elnyeréséhez. Az új tanúsítási rendszerben az érzékszervi tulajdonságok mellett a termék megjelenése, a dizájn, a csomagolás, a termékvédelem, a fogyasztóbarát eljárások, az összetétel, és a tápérték is fontos szempontjai a védjegy odaítélésének. Tehát ugyanolyan szigorú minőségi elvárásokat kell teljesíteni a kereskedelmi márkás termékeknek, mint más hasonló jellegű terméknek a piacon.

Nigel Jones, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vezérigazgatója a díjátadó eseményen elmondta: „A magyar beszállítók kiemelt partnereként különösen fontos számunkra, hogy segítsük a hazai vállalakozásokat és piacot biztosítsunk a kiváló minőségű termékeik számára. Jelenleg közel 1500 magyar beszállítóval dolgozunk együtt, élelmiszer választékunkban pedig több mint 3200 sajátmárkás termék található meg. Ezek nagyjából fele hazai termék. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezek közül mostantól 29 termék viselheti a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet.”

A Földművelésügyi Minisztérium továbbra is támogatja azokat a törekvéseket, amelyek ráirányítják a figyelmet a kiemelkedő minőségű, ellenőrzött és biztonságos, magyar gyártó által készített élelmiszerekre. Üdvözlendő, hogy a kereskedelmi láncok fontosnak tartják, hogy ezeket az élelmiszereket a sajátmárkás termékek között is megtaláljuk.

A jövőben az alábbi sajátmárkás termékek viselhetik a KMÉ védjegyet:

Az Eisberg Hungary Kft. termékei:
Tesco Standard Csárdás salátakeverék
Tesco Standard Flamenco salátakeverék
Tesco Standard Keringő salátakeverék
Tesco Standard Madársaláta
Tesco Standard Rukkola
Tesco Standard Szamba salátakeverék
Tesco Standard Twist salátakeverék
Tesco Finest salátakeverék

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. terméke:
Tesco Finest különleges fűszerpaprika-őrlemény

A Soós Tészta Kft. termékei:
Tesco Standard 8 tojásos cérnácska száraztészta
Tesco Standard 8 tojásos cérnametélt száraztészta
Tesco Standard 8 tojásos csiga száraztészta
Tesco Standard 8 tojásos eperlevél száraztészta
Tesco Standard 8 tojásos szélesmetélt száraztészta
Tesco Standard 8 tojásos tarhonya száraztészta

A SOLE-MIZO ZRt. termékei:
Tesco Free From laktózmentes UHT kakaós tej
Tesco Free From laktózmentes ESL tej
Tesco Finest Tejföl 25%
Tesco Free From laktózmentes UHT tej

A Tejmanufaktúra Kft. TESCO sajátmárkás termékei:
Tesco Finest almás-mézes joghurt ét-, tej- és fehércsokoládé forgáccsal
Tesco Finest citromos-lime-os joghurt ét-, tej- és fehércsokoládé forgáccsal
Tesco Finest szilvás joghurt ét-, tej- és fehércsokoládé forgáccsal
Tesco Finest banános kefir
Tesco Finest citromos kefir
Tesco Finest déli gyümölcsös kefir
Tesco Finest málnás kefir
Tesco Finest meggyes kefir

A Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Zrt. TESCO sajátmárkás termékei:
Tesco Finest Kacsamájas
Tesco Finest Libamájas

Kapcsolódó cikkeink